5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις εκπαιδευτή σκύλων!

Ζούμε στους καιρούς του ότι δηλώσεις είσαι. Δυστυχώς, το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων, δεν προστατεύεται από κάπου και δεν υπάρχει κάποιος επίσημος φορέας πιστοποίησης εκπαιδευτών σκύλων.

Η έλλειψη μιας τέτοιας δομής, δίνει την ευκαιρία στον οποιονδήποτε επειδή διάβασε ένα βιβλίο ή παρακολούθησε ένα σεμινάριο, να τυπώνει κάρτες και να δηλώνει εκπαιδευτής σκύλων, ψυχολόγος σκύλων, ή οποιονδήποτε άλλο τίτλο επιθυμεί.

Όσο λοιπόν τέτοια φαινόμενα αυξάνονται, γίνεται όλο και πιο δύσκολη η επιλογή ενός κατάλληλου επαγγελματία εκπαιδευτή. Οι παρακάτω 5 ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια σωστή επιλογή, να πάρετε τα αποτελέσματα που θέλετε και να πιάσουν τόπο τα χρήματα σας.

1 Πως έγινε εκπαιδευτής ?

Πριν συνεργαστείτε με κάποιον εκπαιδευτή, ρωτήστε και ψάξτε που έχει σπουδάσει και πως έχει αποκτήσει τις γνώσεις που έχει! Αποφύγετε απαντήσεις του τύπου έμαθα μόνος μου διαβάζοντας βιβλία κλπ. Σε περίπτωση που σας αναφέρει κάποια σχολή του εξωτερικού, έχετε υπόψη σας, ότι πολλές σοβαρές σχολές, ειδικά της Αμερικής, έχουν τα ονόματα των αποφοίτων τους, στις ιστοσελίδες τους στο ίντερνετ.

2 Έχετε δει δείγματα δουλειάς ?

Ζούμε στους καιρούς του facebook και του youtube! Ψάξτε και δείτε δείγματα δουλειάς. Κάθε επαγγελματίας στους καιρούς μας, διαφημίζει τα αποτελέσματα της δουλειάς του μέσα από βίντεο. Δείτε την ποσότητα αλλά και την ποιότητα των αποτελεσμάτων εκπαιδευμένων σκύλων πελατών! Να είστε επιφυλακτικοί με όποιον δεν έχει να σας δείξει δείγματα δουλειάς ή δεν σας ικανοποιούν τα αποτελέσματα που βλέπετε.

3 Σας παρέχει εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες ?

Την σωστή συμπεριφορά του σκύλου, την χρειάζεστε εκτός από το σπίτι, στην βόλτα, στο πάρκο και γενικότερα μέσα στην καθημερινότητα. Για να μπορεί ένας σκύλος να ανταποκριθεί με τον κατάλληλο τρόπο στα μέρη αυτά, θα πρέπει να έχει εκπαιδευτεί και να έχει μάθει να διαχειρίζεται οτιδήποτε μπορεί να του αποσπάσει την προσοχή, όπως άλλα σκυλιά, θόρυβοι, κόσμος κίνηση κ.α.

4 Τι είδους προγράμματα και υπηρεσίες παρέχει ?

Η εκπαίδευση σκύλων, κατά την δική μου γνώμη, είναι κάτι πολύ παραπάνω από εντολές, όπως το κάτσε το πάμε και το έλα. Η πραγματική δουλειά ενός εκπαιδευτή, είναι να σας φέρει πιο κοντά στον σκύλο σας και να σας βοηθήσει να αποκτήσετε την σχέση που θέλετε να έχετε μαζί του. Να σας μάθει πως σκέφτεται, πως μαθαίνει και να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια λειτουργική και αρμονική καθημερινότητα μαζί του. Όλα αυτά δεν διδάσκονται μόνο με εντολές!!!!

5 Ενθαρρύνει την συμμετοχή σας στην εκπαίδευση?

Πρόκειται για τον σκύλο σας, που μένει, ζει και αλληλεπιδρά καθημερινά μαζί σας. Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχετε ενεργά σε όλη την διαδικασία της εκπαίδευσης! Θα πρέπει να μάθετε να υποκινείτε τον σκύλο σας, να τον επιβραβεύετε και να μάθετε να κερδίζετε εσείς την προσοχή του.

K9doorways Εκπαίδευση Σκύλων:

Θεσσαλονίκη 6934277791

Αθήνα 6985592559

Κρήτη 6946665223

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ