Ασκήσεις αυτοελέγχου

200542161-001

Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσετε τον σκύλο σας να αποκτήσει αυτοέλεγχο. Ένας σκύλος που έχει μάθει να αυτοελέγχεται και να μην αντιδρά παρορμητικά σε μια σειρά από καθημερινές  καταστάσεις, είναι πολύ πιο  προβλέψιμος στη συμπεριφορά του και μπορείτε πολύ πιο εύκολα να τον εμπιστεύεστε .

Διδάξτε τον σκύλο σας να μάθει να περιμένει για να πάρει αυτό που θέλει! Οι ασκήσεις αυτοελέγχου είναι από τις σημαντικότερες ασκήσεις που πρέπει να περιλαμβάνει κάθε σωστά  δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και στην K9doorways δίνουμε τεράστια σημασία σε αυτές.

Παρακάτω αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες ασκήσεις  που θα σας βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή.

1 Πριν ακόμα βγείτε από την πόρτα του σπιτιού με το σκυλί, θα ήταν καλό να του μάθετε να περιμένει και να μην τρέχει με το που βλέπει κάποια ανοιχτή πόρτα.

2 Κρατήστε στο χέρι σας με κλειστή γροθιά  μερικές από τις αγαπημένες λιχουδιές του σκύλου. Αφήστε τον να τις μυρίσει, αλλά μην του δώσετε καμία μέχρι να σταματήσει να ασχολείται με το χέρι σας. Με το που στρέψει την προσοχή του σε οτιδήποτε άλλο επιβραβεύστε τον.

3 Είναι πολύ καλό να βάζετε τον σκύλο σας καθημερινά, σε διαφορετικής διάρκειας ξάπλα- μείνε. Χρησιμοποιείστε την συγκεκριμένη συμπεριφορά, όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι ή όταν βλέπετε τηλεόραση.

4 Τοποθετήστε  το μπολ του σκύλου με το φαγητό του μέσα στο box ή στο crate και κλείστε την πόρτα, έτσι ώστε ο σκύλος να μην έχει πρόσβαση στο φαγητό. Αφήστε τον  να φάει, μόνο όταν απομακρυνθεί από το φαγητό και ξεκινήσει να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο.

5 Δείξτε επιδεικτικά στον σκύλο σας το αγαπημένο του παιχνίδι. Μόλις δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον γι αυτό, συγκρατήστε το στα χέρια σας, ή σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κάποιο μπαλάκι ασφαλίστε το κάτω από την σόλα του παπουτσιού σας με τρόπο που ο σκύλος να μην μπορεί να το πάρει. Αφήστε τον να παίξει με το αγαπημένο του παιχνίδι , μόνο όταν σταματήσει να προσπαθεί να σας το πάρει.

Υπάρχουν πάρα πολλές ασκήσεις αυτοελέγχου που θα μπορούσατε να κάνετε τακτικά, προκειμένου να διδάξετε στον σκύλο σας υπομονή. Δουλεύοντας κάποιες από τις παραπάνω ασκήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα, θα διαπιστώσετε ότι ο σκύλο σας θα αρχίσει να ηρεμεί , να σας προσέχει και η συμπεριφορά του να αλλάζει προς το καλύτερο.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε  να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Καλές εκπαιδεύσεις….

Γιάννης Αδαμόπουλος 

K9doorways Εκπαίδευση σκύλων

www.k9doorways.gr

6934.277.791

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ