Έχει θέση η ένταση της φωνής στην εκπαίδευση σκύλων?

Πολλοί ιδιοκτήτες στην προσπάθεια τους να δώσουν έμφαση σε αυτό που λένε στον σκύλο, ανεβάζουν ασυναίσθητα ή μη , τον τόνο της φωνής τους. Με άλλα λόγια ξεκινάνε να φωνάζουν στον σκύλο, πιστεύοντας ότι θα τους ακούσει καλύτερα, ή ότι με τον τρόπο αυτόν θα υπακούσει πιο εύκολα.

man-yelling-at-dog-small

Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από την πραγματικότητα! Το μόνο πράγμα που καταφέρνουμε φωνάζοντας στον σκύλο, είναι να τον στρεσάρουμε, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την επικοινωνία μας μαζί του.

Είναι γνωστό ότι ο σκύλος ακούει πολλές φορές καλύτερα από εμάς τους ανθρώπους. Φωνάζοντας, ο σκύλος ‘’παγώνει’’ και αδυνατεί να σκεφτεί τι χρειάζεται να κάνει, ή γιατί του έβαλαν τις φωνές.

Η σωστή εκπαίδευση, βασίζεται στην εμπιστοσύνη που αναπτύσσουμε με τον σκύλο, στο δέσιμο και στον αμοιβαίο σεβασμό. Οι φωνές και οι εντάσεις απλώς επιβραδύνουν την όλη διαδικασία και δεν έχουν καμία απολύτως θέση στην σύγχρονη εκπαίδευση σκύλων.

Ένα σωστό πρόγραμμα εκπαίδευσης θα σας διδάξει πως να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά την φωνή σας, γιατί όντως αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της εκπαίδευσης.

Γιάννης Αδαμόπουλος – K9doorways

Εκπαίδευση σκύλων ΘεσσαλονίκηΑθήνα

6934.277.791

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ