Έχει θέση η ένταση της φωνής στην εκπαίδευση σκύλων?

Πολλοί ιδιοκτήτες στην προσπάθεια τους να δώσουν έμφαση σε αυτό που λένε στον σκύλο, ανεβάζουν ασυναίσθητα ή μη , τον τόνο της φωνής τους. Με άλλα λόγια ξεκινάνε να φωνάζουν στον σκύλο, πιστεύοντας ότι θα τους ακούσει καλύτερα, ή ότι με τον τρόπο αυτόν θα υπακούσει πιο εύκολα.

man-yelling-at-dog-small

Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από την πραγματικότητα! Το μόνο πράγμα που καταφέρνουμε φωνάζοντας στον σκύλο, είναι να τον στρεσάρουμε, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την επικοινωνία μας μαζί του.

Είναι γνωστό ότι ο σκύλος ακούει πολλές φορές καλύτερα από εμάς τους ανθρώπους. Φωνάζοντας, ο σκύλος ‘’παγώνει’’ και αδυνατεί να σκεφτεί τι χρειάζεται να κάνει, ή γιατί του έβαλαν τις φωνές.

Η σωστή εκπαίδευση, βασίζεται στην εμπιστοσύνη που αναπτύσσουμε με τον σκύλο, στο δέσιμο και στον αμοιβαίο σεβασμό. Οι φωνές και οι εντάσεις απλώς επιβραδύνουν την όλη διαδικασία και δεν έχουν καμία απολύτως θέση στην σύγχρονη εκπαίδευση σκύλων.

Ένα σωστό πρόγραμμα εκπαίδευσης θα σας διδάξει πως να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά την φωνή σας, γιατί όντως αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της εκπαίδευσης.

Γιάννης Αδαμόπουλος – K9doorways

Εκπαίδευση σκύλων ΘεσσαλονίκηΑθήνα

6934.277.791

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Τα πλεονεκτήματα της κατ’οίκον εκπαίδευσης!Μάρτιος 12, 2015 Τα πλεονεκτήματα της κατ’οίκον εκπαίδευσης! Στην k9doorways παρέχουμε και κατ'οίκον εκπαίδευση. Ο όρος αυτός σημαίνει οτι η εκπαίδευση λαμβάνει μέρος πλησίον του χώρου διαμονής ιδιοκτήτη-σκύλου και όχι μόνο εντός σπιτιού. Ο […]
  • Εκπαίδευση σκύλων στην ΑθήναΦεβρουάριος 26, 2015 Εκπαίδευση σκύλων στην Αθήνα Προσφέροντας υπηρεσίες εκπαίδευσης σκύλων σε μια πόλη σαν την Αθήνα, είναι πολλές οι παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται  υπόψη προκειμένου τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης να είναι τα […]
  • Το γάβγισμα και πως θα το αντιμετωπίσετε!Φεβρουάριος 20, 2015 Το γάβγισμα και πως θα το αντιμετωπίσετε! Πολλές φορές το εκτεταμένο γάβγισμα του σκύλου μας , μας έχει φέρει αντιμέτωπους με ποικίλα προβλήματα. Πολλοί ιδιοκτήτες αδυνατούν να αφήσουν το σκύλο μόνο του στο σπίτι ,λόγω […]