Φιλοσοφία Εκπαίδευσης

CHOICE MAKING DOG TRAINING

 

Μέσα στα χρόνια τεστάραμε και πειραματιστήκαμε, με όλα σχεδόν τα συστήματα εκπαίδευσης και τις διάφορες εκπαιδευτικές φιλοσοφίες, για να αναγνωρίσουμε πολύ σύντομα ότι πάντοτε κάτι έλειπε.

 

Δημιουργήσαμε λοιπόν, ένα πολύ έξυπνο σύστημα που δουλεύει με όλα τα σκυλιά, ανεξαρτήτως ηλικίας, προσωπικότητας ή φύλου, σε πραγματικές συνθήκες

 

Το C.M.D είναι μια μέθοδος που αυξάνει την επικοινωνία χειριστή και σκύλου, στον λιγότερο δυνατό χρόνο, χτίζοντας μια σχέση επικοινωνίας και αμοιβαίου σεβασμού, ανάμεσα σε χειριστή και σκύλο.

 

Σε τι βασίζεται…

 

Είναι ένα σύστημα βασισμένο σε επιστημονικές αρχές, στην ίδια την φύση, τα ένστικτα, και την ψυχολογία  του σκύλου. Κύριο χαρακτηριστικό του, είναι η αύξηση της αυτοπεποίθησης και της προσοχής . Χωρίς να κερδίσουμε την προσοχή του σκύλου, είναι αδύνατο να του διδάξουμε οτιδήποτε.

 

Dog Obedience Training

 

Από τι αποτελείται…

 

Είναι ένα υπερπλήρες σύστημα εκπαίδευσης, έχει απίστευτη δομή και δημιουργήθηκε για να φέρενι τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στον λιγότερο δυνατό χρόνο. Δημιουργήθηκε από ένα σύνολο εκπαιδευτικών τεχνικών και μεθόδων  μετά από πολυετή έρευνα και μελέτη.

 

Σε τι διαφέρει…

 

Τα περισσότερα συστήματα εκπαίδευσης στην σημερινή εποχή βασίζονται είτε στην συνεχή δωροδοκία του σκύλου με λιχουδιές, είτε στην συνεχή πίεση του σκύλου από τον χειριστή προκειμένου ο σκύλος έστω και βεβιασμένα να εκτελέσει την επιθυμητή συμπεριφορά.

 

Το CMD από την άλλη μεριά όπως προδίδει και το όνομα του, αφήνει τον σκύλο ελεύθερο να επιλέξει την σωστή συμπεριφορά, παίρνοντας πάντοτε την κατάλληλη ανατροφοδότηση. Κρατάει τον σκύλο ενεργό, και όχι παθητικό μαθητή στην όλη διαδικασία, και δεν τον περιορίζει από το να κάνει λάθη.

 

Η δομή…

 

Επίσης, όπως αναφέραμε και παραπάνω έχει πολύ συγκεκριμένη δομή . Κάθε άσκηση είναι πολύ καλά μελετημένη και χωρισμένη σε διάφορα στάδια, οδηγώντας τον σκύλο να εκτελέσει σωστά, άρα να επιβραβευτεί και να συνεχίσει να μαθαίνει, κάνοντας την όλη διαδικασία ευχάριστη για χειριστή και σκύλο.