Γιατί ο σκύλος μου τραβάει στη βόλτα?

Το τράβηγμα του λουριου είναι ένα απο τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων.

Έχετε υπόψη σας ότι το συνεχές τράβηγμα στο λουρί, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στον λαιμό και την τραχεία του σκύλου.

Ταυτόχρονα, το τράβηγμα στο λουρί μπορεί να γίνει επικίνδυνο για τον σκύλο άλλα και για τον ιδιόκτητη και για άλλους λόγους .

Ένας σκύλος που τραβάει κινδυνεύει συνεχώς να ξεφύγει από το λουρί και να βγει σε κάποιο δρόμο με δυσάρεστα πιθανά αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή, συναντάμε ιδιοκτήτες με προβλήματα στους ώμους και τους καρπούς, ή ιδιοκτήτες που τα σκυλιά τους έριξαν κάτω ,με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Γιατί τραβάει ένας σκύλος:

Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Ο σκύλος τραβάει το λουρί γιατί έχει μάθει, ότι τραβώντας θα φτάσει πιο γρήγορα εκεί που θέλει. Πως το έμαθε?

Την πρώτη φορά που άσκησε μια πίεση στο λουρί θέλοντας να φτάσει κάπου, ο χειριστής του τον ακολούθησε.
Ακόμα και αν προσπάθησε να βάλει κάποια αντίσταση στο λουρί, ο σκύλος έβαλε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και έτσι μετά από πάρα πολλές επαναλήψεις, έμαθε ότι με το τράβηγμα θα φτάνει πιο γρήγορα εκεί που θέλει.

Πολλοί χειριστές, στην προσπάθεια τους να σταματήσουν το τράβηγμα του σκύλου, κρατάνε πολύ κοντό το λουρί, προσπαθώντας να κρατήσουν τον σκύλο δίπλα τους.

Η πρακτική αυτή περιορίζει στην καλύτερη περίπτωση τον σκύλο και δεν του μαθαίνει να μην τραβάει. Επίσης μπορεί να γίνει επικίνδυνη, γιατί κατά το μεγαλύτερο μέρος της βόλτας το λουρί είναι τεντωμένο και ασκείται συνεχής πίεση στον λαιμό του σκύλου.

Κάποιοι άλλοι χειριστές, συνηθίζουν να τραβάνε πίσω το λουρί, όταν ο σκύλος τραβάει μπροστά. Και αυτή η τεχνική είναι εντελώς λανθασμένη, για τον απλούστατο λόγο, ότι η δύναμη που βάζει ο χειριστής στο λουρί, κάνει τον σκύλο να αντιστέκεται ακόμα περισσότερο.

Γενικότερα σκυλιά που τραβάνε στο λουρί βγαίνουν στατιστικά πολύ λιγότερες βόλτες, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι καθημερινές τους ανάγκες για άσκηση και να αναπτύσσουν σταδιακά ποικίλα προβλήματα συμπεριφοράς.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε:

Το τράβηγμα στο λουρί μπορεί πολύ εύκολα να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη εκπαίδευση και να μετατραπεί η βόλτα από εφιάλτη σε απόλαυση!

Αν σας απασχολεί το συγκεκριμένο πρόβλημα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για μια πρώτη δωρεάν αξιολόγηση συμπεριφοράς.

K9doorways Εκπαίδευση σκύλων : 
Θεσσαλονίκη: 6934277791
Αθήνα: 6985592559
Κρήτη: 6946665223

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • K9doorways. Εκπαίδευση σκύλων Ηράκλειο Κρήτης!Απρίλιος 10, 2018 K9doorways. Εκπαίδευση σκύλων Ηράκλειο Κρήτης! Στην K9doorways, η εκπαίδευση αποσκοπεί στο να φέρει κοντά δυο διαφορετικούς κόσμους : Tου ανθρώπου και του σκύλου, προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή συμβίωση. Λαμβάνοντας υπόψη το […]
  • K9doorways, εκπαίδευση σκύλων Αθήνα!Απρίλιος 10, 2018 K9doorways, εκπαίδευση σκύλων Αθήνα! Η ποιοτική και αρμονική συμβίωση με τον σκύλο σας, μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από την κατανόηση του τρόπου σκέψης και μάθησης του, αλλά και την γνώση για το ποιές είναι οι βασικές και […]
  • Τι προσωπικότητα έχει ο σκύλος σου ?Μάρτιος 30, 2018 Τι προσωπικότητα έχει ο σκύλος σου ? Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλιά, έχουν το καθένα τον δικό τους χαρακτήρα και την δική τους προσωπικότητα. Οι παρακάτω σύντομες περιγραφές των διάφορων προσωπικοτήτων σκύλων, θα σας […]