Πως να μειώσετε κατά 60% τις όποιες ανεπιθύμητες συμπεριφορές

images[1]Ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε τουλάχιστον κατά 60 % τα όποια προβλήματα συμπεριφοράς αντιμετωπίζετε είναι η εκτόνωση- άσκηση του σκύλου.

Πολλά σκυλιά, και ειδικότερα αυτά της πόλης, στερούνται καθημερινής άσκησης και  εκτόνωσης. Ο περιορισμένος χρόνος, οι καθημερινές σκοτούρες, και η έλλειψη χώρων εκτόνωσης, είναι κάποιοι από τους λόγους αυτούς.

Κάθε σκύλος ανάλογα με την φυλή, την ηλικία και την προσωπικότητα του, διαθέτει ποικίλα ποσοστά ενέργειας. Η ενέργεια αυτή, ψάχνει συνεχώς τρόπο να εκτονωθεί και συνήθως τον βρίσκει. Το σκάψιμο στις γλάστρες, το γαύγισμα, η νευρικότητα, το τράβηγμα στο λουρί, καταστροφές πραγμάτων κ.α είναι κάποιοι από τους τρόπους που συνήθως εφευρίσκουν τα σκυλιά προκειμένου να διοχετεύσουν κάπου την ενέργεια τους.

Η απάντηση λοιπόν στο πρόβλημα είναι η εκτόνωση!

Όπως και στους ανθρώπους, έτσι και στα σκυλιά, υπάρχουν δύο τρόποι άσκησης. Η σωματική και η πνευματική! Στην μία κουράζουμε το σώμα, και στην δεύτερη το μυαλό.

Ο σκύλος σας τις χρειάζεται και τις δύο. Έχει ανάγκη και από σωματική και από πνευματική άσκηση.

Ανάλογα με το τι αρέσει σε κάθε σκύλο, την ηλικία του, και τα επίπεδα ενέργειας του, υπάρχουν διαφορετικά είδη και τρόποι εκτόνωσης και άσκησης.

Για  την εκγύμναση του μυαλού, η εκπαίδευση αποτελεί μια εξαιρετική λύση. Δραστηριότητες όπως ασκήσεις προσοχής, Nosework, και υπακοή, βοηθάνε πολύ τον σκύλο να μπει στη διαδικασία να δουλέψει με το μυαλό του , να πετυχαίνει μικρούς στόχους και να κερδίζει την όποια επιβράβευση.

Σχετικά με την άσκηση του σώματος, δραστηριότητες όπως επαναφορές αντικειμένων, κολύμπι, και διάφορα σπορ με σκυλιά, είναι ιδανικά για να διοχετεύεται εποικοδομητικά η ενέργειά του.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

www.k9doorways.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Προετοιμάζοντας τον σκύλο για τις καλοκαιρινές διακοπές!Ιούνιος 5, 2015 Προετοιμάζοντας τον σκύλο για τις καλοκαιρινές διακοπές! Συναντάμε καθημερινά πολλούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι προβληματίζονται σχετικά με την συμπεριφορά που θα έχει ο σκύλος τους, εάν τελικά αποφασίσουν να τον πάρουνε μαζί τους στις καλοκαιρινές […]
  • Πως να αντιμετωπίσετε την υπερκινητικότητα!Απρίλιος 27, 2015 Πως να αντιμετωπίσετε την υπερκινητικότητα! Η υπερκινητικότητα στα σκυλιά μπορεί να είναι γενετική, να προκαλείται από έναν υπερκινητικό και αγχώδη ιδιοκτήτη, όπως επίσης να γίνεται ακόμα πιο έντονη σε έναν σκύλο μέσω συγκεκριμένων […]
  • Πόσο καιρό διαρκεί η εκπαίδευση?Μάρτιος 14, 2015 Πόσο καιρό διαρκεί η εκπαίδευση? Πολλοί ιδιοκτήτες πριν ξεκινήσουν κάποιο από τα προγράμματα εκπαίδευσης που παρέχουμε, μας ρωτάνε πόσο θα διαρκέσει  η εκπαίδευση και τι θα χρειάζεται να κάνουν οι ίδιοι κατά την διάρκεια […]