Πως να ταΐζετε σωστά τον σκύλο σας …

Ο καλύτερος τρόπος για να ταΐζετε τον σκύλο σας, είναι να βάζετε το μπολ με το φαγητό του, και να το αφήνεται στη διάθεση του, για δέκα λεπτά με ένα τέταρτο.

 

imagesPPB72QED

Με τον τρόπο αυτόν, μπορείτε να ελέγχετε την ποσότητα που τρώει, άρα και την τουαλέτα του. Αφήστε το μπολ στη διάθεση του το διάστημα που αναφέραμε παραπάνω, και αν ο σκύλος δεν φάει όλο του το φαγητό, μαζέψτε το στον προγραμματισμένο χρόνο. Στο επόμενο γεύμα, βάλτε του να φάει μόνο την ποσότητα που έχετε επιλέξει, χωρίς να προσθέσετε, την ποσότητα που πιθανόν περίσσεψε από το προηγούμενο γεύμα.

Γενικότερα οι κανόνες και το πρόγραμμα που βάζετε στο σκυλί, θα πρέπει να τηρούνται σε μόνιμη βάση. Ένας σκύλος που έχει συνηθίσει να τρώει με πρόγραμμα, είναι πολύ πιο εύκολο να σας ακολουθήσει στις διακοπές, όπου πιθανόν δεν θα υπάρχει η άνεση του σπιτιού, σε μεγάλα ταξίδια με το αυτοκίνητο, όπου πιθανόν ο σκύλος θα χρειαστεί να φάει κατά την διάρκεια κάποιας στάσης, και σε μια σειρά από άλλες καταστάσεις.

Τα σκυλιά, είναι πλάσματα της συνήθειας. Δημιουργήστε τους λοιπόν συνήθειες που θα διευκολύνουν και την δική σας ζωή, και την δική τους.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες σχετικά, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

 

K9doorways

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ