Προετοιμάζοντας τον σκύλο για τις καλοκαιρινές διακοπές!

Συναντάμε καθημερινά πολλούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι προβληματίζονται σχετικά με την συμπεριφορά που θα έχει ο σκύλος τους, εάν τελικά αποφασίσουν να τον πάρουνε μαζί τους στις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να τον προετοιμάσετε προς την κατεύθυνση αυτή.

1 Μάθετε στον σκύλο να κάθεται ήσυχα στο σπίτι του (crate). Στις διακοπές συνήθως δεν υπάρχει η άνεση του σπιτιού μας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να τον αφήσετε για κάποια ώρα στο σπίτι του και θα ήταν καλό να αρχίζει να το συνηθίζει χωρίς να διαμαρτύρεται γαβγίζοντας.

2 Βοηθήστε τον να συνηθίσει το αυτοκίνητο: Διακοπές συνήθως σημαίνει συνεχείς μετακινήσεις.  Ξεκινήστε κάνοντας μικρές βόλτες, χωρίς μεγάλες ταχύτητες και αφήνεται πάντοτε τα παράθυρα λίγο ανοιχτά. Σε περίπτωση που ο σκύλος αρνείται να μπει στο αυτοκίνητο, ξεκινήστε να τοποθετείτε το μπολ με το φαγητό του στο πατάκι πίσω από την θέση του συνοδηγού. Μετά από μερικές επαναλήψεις θα μπαίνει πολύ πιο πρόθυμα.

3 Σε περίπτωση που σκοπεύετε να ταξιδέψετε με πλοίο ή αεροπλάνο, φροντίστε να μαζέψετε τα απαραίτητα έγραφα, ενημερωμένα βιβλιάρια υγείας , αριθμό microchip κλπ. Η αρμόδια εταιρεία θα μπορεί λογικά να σας κατατοπίσει.

4 Αν η πόλη σας διαθέτει λιμάνι, φροντίστε να πάτε μαζί του μια βόλτα εκεί, δίνοντας του την ευκαιρία να εξοικειωθεί με όλο αυτόν τον θόρυβο των πλοίων, τον κόσμο και την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί  στα λιμάνια. Δώστε του τον απαραίτητο χρόνο να προσαρμοστεί και καλό θα ήταν πριν φτάσετε στο λιμάνι, να τον έχετε εκτονώσει.

5 Σε περίπτωση που το μέρος που θα φιλοξενηθείτε κατά την διάρκεια των διακοπών, δεν διαθέτει μεγάλους και ελεύθερους χώρους, βρείτε τρόπους εκτόνωσης που να μην χρειάζονται ιδιαίτερο χώρο.

6 Πριν ξεκινήσετε για τις διακοπές, πάρτε μαζί σας τον σκύλο για ένα μπάνιο στη θάλασσα. Βρείτε στην αρχή ένα μέρος της παραλίας χωρίς ιδιαίτερο κόσμο, δώστε του χρόνο να εξοικειωθεί και αν το επιθυμεί αφήστε τον να μπει στη θάλασσα. Μην τον ζορίσετε και ξεκινήστε την επαφή του με την θάλασσα, παίζοντας κάποιο παιχνίδι μαζί του εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα, προκειμένου να εξοικειωθεί με την αίσθηση του νερού. Φροντίστε ακόμη να υπάρχει πάντοτε για τον σκύλο ένα σκιερό μέρος στο οποίο θα μπορεί να κάτσει και  βρέχετε τον συχνά με νερό. Υπερβολική έκθεση στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θερμοπληξία.

7 Μάθετε στον σκύλο σας βασικές συμπεριφορές όπως να μην τραβάει το λουρί την ώρα της βόλτας, να ξαπλώνει και να μένει και να έρχεται πίσω σε εσάς όταν τον φωνάζετε. Με τον τρόπο αυτόν, θα αποκτήσει πολύ πιο προβλέψιμη συμπεριφορά και θα μπορεί να σας ακολουθεί σε οποιαδήποτε φάση των διακοπών σας.

diakopes 3

8 Αρχίστε να ταΐζετε τον σκύλο σας με τον σωστό τρόπο. Σκυλιά που δεν τρώνε με συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχουν ούτε συγκεκριμένο πρόγραμμα τουαλέτας.

9 Διακοπές σημαίνει πολλές και πρωτόγνωρες εμπειρίες για τον σκύλο. Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσετε από τώρα να του μαθαίνεται βασικές ασκήσεις αυτοελέγχου.

10 Παρακολουθήστε με τον σκύλο σας κάποιο πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης. Θα σας βοηθήσει γενικότερα να κάνετε τον σκύλο σας πιο ενεργό μέλος της καθημερινότητας και της ζωής σας.

K9doorways Εκπαίδευση σκύλων ΘεσσαλονίκηΑθήνα

Καλές διακοπές και καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Πως να αντιμετωπίσετε την υπερκινητικότητα!Απρίλιος 27, 2015 Πως να αντιμετωπίσετε την υπερκινητικότητα! Η υπερκινητικότητα στα σκυλιά μπορεί να είναι γενετική, να προκαλείται από έναν υπερκινητικό και αγχώδη ιδιοκτήτη, όπως επίσης να γίνεται ακόμα πιο έντονη σε έναν σκύλο μέσω συγκεκριμένων […]
  • Τα πλεονεκτήματα της κατ’οίκον εκπαίδευσης!Μάρτιος 12, 2015 Τα πλεονεκτήματα της κατ’οίκον εκπαίδευσης! Στην k9doorways παρέχουμε και κατ'οίκον εκπαίδευση. Ο όρος αυτός σημαίνει οτι η εκπαίδευση λαμβάνει μέρος πλησίον του χώρου διαμονής ιδιοκτήτη-σκύλου και όχι μόνο εντός σπιτιού. Ο […]
  • Άγχος αποχωρισμούΜάιος 21, 2014 Άγχος αποχωρισμού Τι είναι: Το άγχος αποχωρισμού, είναι ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς. Παρατηρείται κυρίως σε σκυλιά που οι ιδιοκτήτες τους τα πήραν ως αδέσποτα, και σε σκυλιά με […]