Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

1. Σε ποια ηλικία μπορώ να εκπαιδεύσω τον σκύλο μου?

Το κουτάβι αρχίζει να μαθαίνει από τις πρώτες κιόλας μέρες της ζωής του αλληλεπιδρώντας με το περιβάλλον του. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσει εκπαίδευση με τον ιδιοκτήτη του, τόσο το καλύτερο. Συνήθως  η εκπαίδευση ξεκινάει στην ηλικία των δύο μηνών.

 

2. Πόσο διαρκεί η εκπαίδευση?

Εξαρτάται από το πρόγραμμα εκπαίδευσης το οποίο θα επιλέξετε. Ένας μέσος όρος μαθημάτων για ένα πρόγραμμα βασικής υπακοής, είναι 8-12 μαθήματα.

 

3. Είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσει ένα σκυλί εκπαίδευση?

Όχι από την στιγμή που πρόκειται για ένα υγιή σκύλο.

 

 

4. Τι μεθόδους χρησιμοποιείτε?

Χρησιμοποιούμε τις πιο καινοτόμες και σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης που αυξάνουν την επικοινωνία ιδιοκτήτη-σκύλου. Η μέθοδος μας βασίζεται στη ίδια την φύση και τα ένστικτα του ζώου, και ποτέ ενάντια σε αυτά! Ακόμη έχουμε την γνώση και την αυτοπεποίθηση να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα εργαλεία και εκπαιδευτικές τεχνικές προκειμένου να φέρουμε τα θεμιτά για εσάς και το σκυλί σας αποτελέσματα.

 

5. Χρησιμοποιείτε φαγητό στην εκπαίδευση?

Ναι, αλλά κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες και ΠΟΤΕ με τρόπο που να κάνουν το σκυλί εξαρτημένο από το φαγητό!!! Οι λιχουδιές είναι ο καλύτερος τρόπος επιβράβευσης κάποιας επιθυμητής συμπεριφοράς, αλλά ποτέ δε θα σταματήσουν το σκυλί σας από το να βγει σε κάποιο δρόμο κυνηγώντας μια γάτα η ένα άλλο σκυλί!!!

 

6. Χρησιμοποιείτε ποτέ βία?

ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο!!! Το ίδιο φυσικά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και από εσάς σε περίπτωση που αποφασίσετε να συνεργαστούμε. Έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα σε πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων ότι η βία φέρνει βία και το κυριότερο? ΔΕΝ χρειάζεται!!!

 

7. Πόση ώρα εξάσκηση καθημερινώς απαιτείται από του ιδιοκτήτες κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης?

Το σκυλί μαθαίνει συνεχώς. Το γεγονός του ότι δεν ενοχλεί την ώρα του φαγητού σας ή το ότι έρχεται όταν το φωνάζετε, η ακόμη ότι δεν τραβάει το λουρί την ώρα της βόλτας, είναι εκτός από μαθημένες συμπεριφορές και καθημερινή πρακτική για το σκυλί. Ο στόχος μας δεν είναι να μάθουμε στο σκυλί διάφορα τρικ που θα τα εκτελεί μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Ο στόχος μας είναι να μάθουμε να επικοινωνούμε με το σκυλί μας οπουδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες! Άρα λοιπόν στον ήδη υπάρχοντα χρόνο που αφιερώνετε καθημερινά στο σκυλί σας απλά θα προστεθούν και κάποια άλλα πράγματα.

 

8. Τι περιλαμβάνει μια τυπική ΔΩΡΕΑΝ πρώτη αξιολόγηση?

Μέσω της πρώτης δωρεάν αξιολόγησης, θα έχετε την ευκαιρία να μας γνωρίσετε από κοντά, να δείτε ένα ήδη εκπαιδευμένο σκυλί και φυσικά εμείς να δούμε το δικό σας και να συζητήσουμε για τις ανάγκες σας. Θα γίνει μία πλήρης παρουσίαση των μεθόδων μας και των διάφορων προγραμμάτων που προσφέρουμε και ακόμη, εφόσον το επιθυμείτε θα δουλέψουμε για λίγο με το σκυλί σας προκειμένου να σας δείξουμε κάποια πράγματα στην ΠΡΑΞΗ, όπως για παράδειγμα την εντολή έλα ή μια μικρή βόλτα με εσάς και το σκυλί χωρίς πια τραβήγματα.

 

9. Τι γίνεται στην περίπτωση που μετά το τέλος της εκπαίδευσης νιώσουμε ότι χρειαζόμαστε κάποια επιπλέον βοήθεια?

Επικοινωνείτε μαζί μας και διορθώνουμε μαζί οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, χωρίς καμία από μέρους σας οικονομική επιβάρυνση!

 

10. Έχουμε αποφασίσει να αγοράσουμε σκυλί αλλά προβληματιζόμαστε για το ποια φυλή θα ήταν κατάλληλη για μας και για το πώς θα ξεκινήσω σωστά την εκπαίδευση του! Μπορείτε να μας βοηθήσετε σε αυτή την κατεύθυνση?

Ναι! Όλα ξεκινάνε από μια σωστή επιλογή! Είτε έχετε στο μυαλό σας κάποιες καθαρόαιμες φυλές είτε κάποιο ημίαιμο σκυλί, μπορούμε να σας βοηθήσουμε στο να κάνετε μία σωστή επιλογή. Κάθε σκυλί καθαρόαιμο ή ημίαιμο είναι διαφορετικό και είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιλέξετε κάποιο, που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της καθημερινότητας σας.