Σκύλος, λουρί και τράβηγμα στη βόλτα

Το τράβηγμα του λουριου είναι ένα απο τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων.

 

Έχετε υπόψη σας ότι το συνεχές τράβηγμα στο λουρί, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στον λαιμό και την τραχεία του σκύλου.

 

Ταυτόχρονα, το τράβηγμα στο λουρί μπορεί να γίνει επικίνδυνο για ανθρώπους και σκύλους και για άλλους λόγους .

 

 

Ένας σκύλος που τραβάει κινδυνεύει συνεχώς να ξεφύγει από το λουρί και να βγει σε κάποιο δρόμο με δυσάρεστα πιθανά αποτελέσματα.

 

Την ίδια στιγμή, συναντάμε ιδιοκτήτες με προβλήματα στους ώμους και τους καρπούς, ή ιδιοκτήτες που τα σκυλιά τους έριξαν κάτω ,με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Γιατί τραβάει το λουρί ένας σκύλος:

 

Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Ο σκύλος τραβάει το λουρί γιατί έχει μάθει, ότι τραβώντας θα φτάσει πιο γρήγορα εκεί που θέλει. Πως το έμαθε?

 

Την πρώτη φορά που άσκησε μια πίεση στο λουρί θέλοντας να φτάσει κάπου, ο άνθρωπος δίπλα του τον ακολούθησε.

 

Ακόμα και αν προσπάθησε να βάλει κάποια αντίσταση στο λουρί, ο σκύλος έβαλε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και έτσι μετά από πάρα πολλές επαναλήψεις, έμαθε ότι με το τράβηγμα θα φτάνει πιο γρήγορα εκεί που θέλει.

 

Πολλοί άνθρωποι, στην προσπάθεια τους να σταματήσουν το τράβηγμα του σκύλου, κρατάνε πολύ κοντό το λουρί, προσπαθώντας να κρατήσουν τον σκύλο δίπλα τους.

 

 

Η πρακτική αυτή περιορίζει στην καλύτερη περίπτωση τον σκύλο και δεν του μαθαίνει να μην τραβάει. Επίσης μπορεί να γίνει επικίνδυνη, γιατί κατά το μεγαλύτερο μέρος της βόλτας το λουρί είναι τεντωμένο και ασκείται συνεχής πίεση στον λαιμό του σκύλου.

 

Κάποιοι άλλοι, συνηθίζουν να τραβάνε πίσω το λουρί, όταν ο σκύλος τραβάει μπροστά. Και αυτή η τεχνική είναι εντελώς λανθασμένη, για τον απλούστατο λόγο, ότι η δύναμη που μπαίνει στο λουρί, κάνει τον σκύλο να αντιστέκεται ακόμα περισσότερο.

 

Γενικότερα σκυλιά που τραβάνε στο λουρί βγαίνουν στατιστικά πολύ λιγότερες βόλτες, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι καθημερινές τους ανάγκες για άσκηση και να αναπτύσσουν σταδιακά ποικίλα προβλήματα συμπεριφοράς.

 

Το τράβηγμα στο λουρί μπορεί πολύ εύκολα να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη εκπαίδευση και να μετατρέψει την βόλτα από εφιάλτη σε απόλαυση!

 

Αν σας απασχολεί το συγκεκριμένο πρόβλημα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για μια πρώτη ΔΩΡΕΑΝ αξιολόγηση συμπεριφοράς.

 

Θεσσαλονίκη : 6934277791 | Αθήνα: 6984973178 | Κρήτη: 6946665223

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Άνθρωπος και σκύλος …Ποιος εκπαιδεύει ποιόν?Αύγουστος 30, 2018 Άνθρωπος και σκύλος …Ποιος εκπαιδεύει ποιόν? Δουλεύοντας όλα αυτά τα χρόνια με ιδιοκτήτες και σκύλους, συνειδητοποιώ ότι τα σκυλιά στην εκπαίδευση των ανθρώπων, παίρνουν άριστα.   Θέλουν να φτάσουν πιο γρήγορα στο πάρκο? […]
  • Η φθήνια της γνώμης!Αύγουστος 7, 2018 Η φθήνια της γνώμης! Η γνώμη είναι το πιο φθηνό πράγμα στον κόσμο.Ο καθένας μπορεί να έχει και από μια έτοιμη γνώμη σχεδόν για τα πάντα.   Ακόμα και για τον τετραγωνισμό του κύκλου να ρωτήσεις, ή […]
  • 4 + ένας μύθοι σχετικά με  την συμπεριφορά των σκύλων!Αύγουστος 7, 2018 4 + ένας μύθοι σχετικά με την συμπεριφορά των σκύλων! Οι παρακάτω, είναι μερικοί μόνο από τους μύθους που υπάρχουν σχετικά με την συμπεριφορά και την εκπαίδευση των σκύλων!   1 Με τον καιρό θα μάθει : Πολλοί άνθρωποι έχουν την […]