Σκύλος, λουρί και τράβηγμα στη βόλτα

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων επιλέγουν για τον σκύλο τους  ένα λουρί πολύ μικρού μήκους, έτσι ώστε κατά την διάρκεια της βόλτας  να ελέγχουν τον σκύλο τους και  να μην τους τραβάει.

untitled

Η  συγκεκριμένη βέβαια μέθοδος, το μόνο που κάνει είναι περιορίζει τον σκύλο και  είναι αδύνατον να λειτουργήσει  ανάμεσα σε ένα δυνατό και μεγαλόσωμο σκύλο και έναν μέσο χειριστή. Επίσης,  το να τραβάμε συνεχώς τον σκύλο δίπλα μας του προκαλούμε περισσότερη αντίσταση, η οποία του δημιουργεί την τάση να τραβάει ακόμα περισσότερο.

 

Πολλοί σκύλοι στο πέρασμα του χρόνου παρουσιάζουν ακόμα και πρόβλημα στην τραχεία τους λόγω του συνεχούς τραβήγματος, όπως επίσης απευαισθητοποιούνται στο τράβηγμα, με αποτέλεσμα  η συμπεριφορά αυτή να γίνετε όλο και πιο έντονη.

Για τους παραπάνω λοιπόν λόγους, το λουρί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι μέσο περιορισμού για τον σκύλο μας. Ο σκύλος πρέπει να μάθει να  περπατά ήρεμος δίπλα μας με χαλαρό λουρί και σε καμία περίπτωση να τον αναγκάζουμε να το κάνει.

Με την καθοδήγηση ενός επαγγελματία εκπαιδευτή και ένα σωστό πρόγραμμα εκπαίδευσης,  ο σκύλος μπορεί πολύ εύκολα να μάθει να προχωράει μαζί μας χωρίς περαιτέρω τραβήγματα και φωνές .

Φανταστείτε πόσες περισσότερες δραστηριότητες και περιπάτους θα μπορούσατε να απολαύσετε με τον σκύλο σας μαθαίνοντας του να μην τραβάει  και πόσο πιο ήρεμος και χαρούμενος θα είναι ο σκύλος σας !

Αρετή Δένδια

K9doorways

Εκπαίδευση σκύλων Αθήνα

6985.59.25.59

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ