Γίνε επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων | Αθήνα – Θεσσαλονίκη!

Το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων, είναι ένα από τα πιο ταχέως αναπτυσσόμενα επαγγέλματα στον κόσμο. Οι ιδιοκτήτες των σκύλων αυξάνονται συνεχώς και ταυτόχρονα αυξάνεται και η ζήτηση υπηρεσιών εκπαίδευσης. Παρακάτω είναι μερικά πράγματα τα οποία θα ήταν καλό να γνωρίζεις, αν σκέφτεσαι να ακολουθήσεις το επάγγελμα αυτό.

 

H κρίση έκανε όλο και περισσότερους ανθρώπους να ψάχνουν νέες διεξόδους και προοπτικές εργασίας. Το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων είναι ένα από τα επαγγέλματα που συνεχίζει να είναι από τα πιο καλοπληρωμένα (30 -50 περίπου ευρώ/ώρα), με αποτέλεσμα να προσελκύει συνεχώς καινούριους ενδιαφερόμενους.

 

Η μεγάλη πιθανότητα κέρδους, έχει προσελκύσει εκτός από σοβαρούς επαγγελματίες και ανθρώπους χωρίς εκπαίδευση οι οποίοι υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια.

 

Αν λοιπόν σκέφτεσαι σοβαρά να ακολουθήσεις το συγκεκριμένο επάγγελμα, πρέπει με την ίδια σοβαρότητα να κάνεις και την αντίστοιχη έρευνα για την εκπαίδευση που θα χρειαστείς, και να βρεις την σχολή εκπαιδευτών που σου ταιριάζει.

 

Θεωρητική και πρακτική κατάρτιση:

 

Ένα σωστό πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών θα πρέπει καταρχάς να σου παρέχει και θεωρητική και πρακτική κατάρτιση. Η δουλειά του εκπαιδευτή είναι να μεταφέρει αποτελεσματικά τις γνώσεις του σε ιδιοκτήτες και σκύλους. Δεν έχει λοιπόν καμία σημασία να μαθαίνεις θεωρίες χωρίς να βλέπεις άμεσα την πρακτική τους εφαρμογή, ούτε απ την άλλη μεριά, να κάνεις πράγματα χωρίς να μπορείς να τα εξηγήσεις ή να μην ξέρεις γιατί τα κάνεις.

 

»Στην θεωρία, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ θεωρίας και πράξης … στην πράξη όμως υπάρχει» Αlbert Einstein»

 

Δομή:

 

Η εκπαίδευση σου θα πρέπει να διαθέτει συγκεκριμένη δομή, προκειμένου οι γνώσεις που θα πάρεις, να μπορούν να αφομοιωθούν και να μπορούν να εφαρμοστούν, στον λιγότερο δυνατό χρόνο.

 

» Η επανάληψη κάνει κάτι μόνιμο, όχι τέλειο»

 

Διαφορετικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις:

 

Ένας επαγγελματίας εκπαιδευτής, θα πρέπει να καταρτιστεί σε διαφορετικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Γιατί ? Γιατί κανένας σκύλος δεν είναι ίδιος με κανέναν άλλον! Αν μια συγκεκριμένη τεχνική ή μέθοδος δούλευε με όλα τα σκυλιά, όλοι οι εκπαιδευτές ανα τον κόσμο, θα χρησιμοποιούσαν ΜΟΝΟ την μέθοδο ή την τεχνική αυτή. Οπότε οι γνώσεις που θα πάρεις θα πρέπει να σε προετοιμάσουν ώστε να μπορείς να δουλεύεις με όσο το δυνατόν περισσότερα σκυλιά!

 

Να έχει σαφή επαγγελματικό προσανατολισμό:

 

Σαφής επαγγελματικός προσανατολισμός, σημαίνει ότι το πρόγραμμα εκπαιδευτών που θα επιλέξεις, θα πρέπει να σε βάλει βήμα προς βήμα, σε όλες τις φάσεις τις δουλειάς του εκπαιδευτή. Από την αξιολόγηση, το πλάνο εκπαίδευσης, την διαδικασία της εκπαίδευσης και της επίλυσης προβλημάτων συμπεριφοράς. Μόνο έτσι, θα μπορείς τελειώνοντας να ανταποκριθείς στην αγορά εργασίας με πραγματικούς πελάτες και σε πραγματικές συνθήκες.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να σου έχει δώσει τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να μπορείς να αναπτύξεις την δική σου επιχείριση.

 

»To να ξεκινήσεις είναι θέμα χρόνου,Το να συνεχίσεις είναι θέμα επιλογής,Το να πετύχεις είναι θέμα χαρακτήρα »

 

Το πρόγραμμα μας αναλυτικά:

 

 

Τα μαθήματα διδάσκονται από τον Γιάννη Αδαμόπουλο, διπλωματούχο εκπαιδευτή σκύλων, απόφοιτο : National K-9 School for dog trainers, OHIO – USA και ThatsMydog Academy, Wisconsin USA

 

 

 

Ενότητα 1 | Το επάγγελμα και ο ρόλος του εκπαιδευτή σκύλων :

Στην ενότητα αυτή, θα μάθουμε τι προσφέρει η εκπαίδευση σε ανθρώπους και σκύλους, ποια ακριβώς είναι η δουλειά και ο ρόλος ενός εκπαιδευτή, όπως επίσης και ποιες προοπτικές εξέλιξης υπάρχουν.

 

Ενότητα 2 | Ψυχολογία σκύλων και διαχείριση καθημερινότητας:

Στην ενότητα αυτή, θα αναλύσουμε σε βάθος, το πως πραγματικά σκέφτεται και πως μαθαίνει ένας σκύλος, την σημαντικότητα μιας καλά δομημένης καθημερινότητας και το πως καλύπτουμε σωστά τις καθημερινές του ανάγκες.

 

Ενότητα 3 | Βασική εκπαίδευση :

Θα μάθουμε πως να διδάσκουμε σωστά σε έναν σκύλο, όλες τις συμπεριφορές της βασικής εκπαίδευσης, όπως περπάτημα με χαλαρό λουρί, κάθισε, κάθισε – μείνε, ξάπλα, ξάπλα- μείνε και έλα.

 

Ενότητα 4 | Προεκπαίδευση κουταβιών :

Οι πρώτες 7-16 εβδομάδες της ζωής του κουταβιού είναι αδιαμφισβήτητα οι σημαντικότερες της ζωής του. Είναι αυτές οι οποίες βάζουν τις βάσεις για την μετέπειτα εξέλιξη του. Στο διάστημα αυτό μπορούμε πιο εύκολα από κάθε άλλη περίοδο της ζωής του να διαθλάσουμε τον χαρακτήρα του όπως εμείς θέλουμε, όπως επίσης να προλάβουμε και να σταματήσουμε ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Πιο συγκεκριμένα θα καλύψουμε:

Ζητήματα τουαλέτας
Καταστροφές στο σπίτι
Crate training
Εισαγωγή απλών συμπεριφορών (Κάθισε – Ξάπλα – Μείνε – Θέση – Έλα )
Προετοιμασία επίσκεψης στον κτηνίατρο
Ανεπιθύμητο δάγκωμα
Φροντίδα και περιποίηση κουταβιών
Σταδιακή και προστατευμένη έκθεση του κουταβιού σε (ήχους, διαφορετικά μέρη ανθρώπους, παιδιά, σκυλιά, άλλα ζώα, αντικείμενα και επιφάνειες).
Δόμηση προγράμματος
Γενικότερη κοινωνικοποίηση
Απευαισθητοποίηση

 

Ενότητα 5 | Προβλήματα συμπεριφοράς και ανάλυση συμπεριφοράς :

Κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης ενότητας, θα μελετήσουμε και θα αναλύσουμε όλα τα βασικά προβλήματα συμπεριφοράς των σκύλων , τις πιθανές τους αιτίες και θα δούμε τρόπους αντιμετώπισης.

 

Ενότητα 6 | Αξιολόγηση αναγκών ιδιοκτητών & σκύλων:

Η ενότητα αυτή, θα μας βοηθήσει πολύ, στο να μάθουμε να αξιολογούμε με τον κατάλληλο τρόπο, τις ανάγκες και του ιδιοκτήτη αλλά και του σκύλου. Με τον τρόπο αυτόν, μπορούμε να δομήσουμε το πλάνο εκπαίδευσης πάνω στο οποίο θα δουλέψουμε και να τους βοηθήσουμε να δουλέψουν σαν ομάδα.

 

Ενότητα 7 | Marketing your skills 

Τέλος, θα δούμε τρόπους, μέσα από τους οποίους μπορεί κάποιος να δημιουργήσει την δική του επιχείρηση εκπαίδευσης σκύλων και να ξεκινήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία.

 

 

Tα μαθήματα ξεκινάνε τον Σεπτέμβριο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα! 

Για πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε μαζί μας, στο  6934.277.791 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Η ψυχολογία των σκύλων σε 10 απλά Tips!Μάιος 18, 2016 Η ψυχολογία των σκύλων σε 10 απλά Tips! 1 Τα σκυλιά είναι πλάσματα της συνήθειας και ο χαρακτήρας τους αντανακλά 100% τις συνήθειες τις οποίες έχουν αναπτύξει.   2 Τα σκυλιά δεν βαριούνται την ρουτίνα, αλλά αντίθετα […]
  • Άνθρωπος και σκύλος …Ποιος εκπαιδεύει ποιόν?Αύγουστος 30, 2018 Άνθρωπος και σκύλος …Ποιος εκπαιδεύει ποιόν? Δουλεύοντας όλα αυτά τα χρόνια με ιδιοκτήτες και σκύλους, συνειδητοποιώ ότι τα σκυλιά στην εκπαίδευση των ανθρώπων, παίρνουν άριστα.   Θέλουν να φτάσουν πιο γρήγορα στο πάρκο? […]
  • Η φθήνια της γνώμης!Αύγουστος 7, 2018 Η φθήνια της γνώμης! Η γνώμη είναι το πιο φθηνό πράγμα στον κόσμο.Ο καθένας μπορεί να έχει και από μια έτοιμη γνώμη σχεδόν για τα πάντα.   Ακόμα και για τον τετραγωνισμό του κύκλου να ρωτήσεις, ή […]