Τι θα χρειαστείτε περιμένοντας το νέο σας κουτάβι…

Be-Patient

Όσο καταλληλότερα προετοιμαστείτε για τον ερχομό του νέου σας κουταβιού , τόσο πιο ομαλά θα ξεκινήσετε την συμβίωση μαζί του και θα βοηθήσετε και το κουτάβι να προσαρμοστεί στην νέα του ζωή πιο ομαλά.

Εξοπλισμός:

Περιμένοντας το νέο σας κουτάβι, θα πρέπει να προμηθευτείτε κατ’ αρχήν έναν καλό οδηγό (λουρί ) και ένα καλό κολάρο (περιλαίμιο). Ο οδηγός μπορεί να είναι δερμάτινος περίπου δύο μέτρα και το κολάρο για τον λαιμό του να μπορεί να προσαρμοστεί στο μέγεθος που θέλετε. Το σωστό μέγεθος για το κολάρο, είναι να εφαρμόζει με τέτοιο τρόπο στον λαιμό του σκύλου χωρίς φυσικά να τον πνίγει, αλλά από την άλλη μεριά να μην είναι τόσο χαλαρό, για να μη βγει κατά λάθος πάνω από το κεφάλι του σκύλου σε κάποια βόλτα. Αποφύγετε κολάρα που ανοίγουν με κλιπ και προτιμήστε κολάρα που ανοίγουν και κλείνουν σαν ζώνη μέσης.

Επίσης, θα πρέπει να προμηθευθείτε μπολ για φαγητό και νερό, κατά προτίμηση μεταλλικά και κάποια παιχνίδια που θα το βοηθήσουν δαγκώνοντας τα να περιορίσει το στρες , όπως επίσης και με τα δόντια του. Μην παίρνετε για το κουτάβι σας αμφιβόλου προέλευσης παιχνίδια τα οποία μπορεί να τα μασήσει και να τα καταπιεί. Προτιμήστε παιχνίδια της Kong. Είναι από τις καλύτερες μάρκες.

Ακόμη, πριν το κουτάβι σας έρθει στο σπίτι, θα πρέπει να αποφασίσετε που θα κοιμάται και σε τι χώρους θα έχει πρόσβαση. Αποφύγετε για τον ύπνο τις λύσεις του καναπέ και του κρεβατιού σας. Το κουτάβι πρέπει να έχει τον δικό του χώρο. Προσανατολιστείτε στην λύση ενός καλού crate – box, ή κάποιο μικρό ‘’πάρκο’’ για σκυλιά. Τα μεταλλικά crates και πάρκα είναι πολύ καλύτερα, γιατί μεταφέρονται και καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα.

Κτηνιατρικές συμβουλές:

Είναι πολύ καλό να αναζητήσετε και να είστε σε επαφή με έναν καλό κτηνίατρο που θα συνεργαστείτε για τα εμβόλια του κουταβιού και οτιδήποτε άλλο προκύψει. Να διασφαλίσετε ότι σε κάθε περίπτωση θα μπορείτε να έχετε επικοινωνία με τον κτηνίατρο σας και σε Κυριακές και σε αργίες. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα τον χρειαστείτε και είναι καλό να το κουβεντιάσετε από την αρχή μαζί του.

Εκπαίδευση :

Όλα τα κουτάβια θα πρέπει να ξεκινήσουν με ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης κουταβιών, στην ηλικία των 2 μηνών. Έχοντας μια καλή επαφή με κάποιον σοβαρό εκπαιδευτή από την πρώτη κιόλας μέρα, θα σας βοηθήσει και θα σας καθοδηγήσει στο τι πρέπει να κάνετε προκειμένου να κοινωνικοποιήσετε σωστά το κουτάβι σας.

Ένα σωστό πρόγραμμα εκπαίδευσης κουταβιών καλύπτει ζητήματα τουαλέτας, πρόληψη ανεπιθύμητου δαγκώματος και καταστροφών στο σπίτι, σωστή δόμηση της καθημερινότητα του κουταβιού, αρχικά στάδια απλών συμπεριφορών υπακοής (έλα, κάθισε, τράβηγμα στο λουρί) , προετοιμασία επίσκεψης στον κτηνίατρο, ζητήματα φροντίδας και περιποίησης κουταβιών, σταδιακή και προστατευμένη έκθεση του κουταβιού σε (ήχους, διαφορετικά μέρη ανθρώπους, παιδιά, σκυλιά, άλλα ζώα, αντικείμενα και επιφάνειες) και ασκήσεις αυτοπεποίθησης.

Στην K9doorways ενθαρρύνουμε τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες κουταβιών να ξεκινάνε μαθήματα χειρισμού ΠΡΙΝ ακόμα φτάσει το κουτάβι στα χέρια τους, προκειμένου φτάνοντας το κουτάβι σε αυτούς, να γνωρίζουν ήδη τι πρέπει να κάνουν, πως να φερθούν στο κουτάβι τους , τι να αποφύγουν κλπ. Έτσι προλαμβάνουμε μια σειρά από ανεπιθύμητες συμπεριφορές στο μέλλον.

Καλές εκπαιδεύσεις…

Γιάννης Αδαμόπουλος 

K9doorways Εκπαίδευση σκύλων

www.k9doorways.gr

6934.277.791

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Άνθρωπος και σκύλος …Ποιος εκπαιδεύει ποιόν?Αύγουστος 30, 2018 Άνθρωπος και σκύλος …Ποιος εκπαιδεύει ποιόν? Δουλεύοντας όλα αυτά τα χρόνια με ιδιοκτήτες και σκύλους, συνειδητοποιώ ότι τα σκυλιά στην εκπαίδευση των ανθρώπων, παίρνουν άριστα.   Θέλουν να φτάσουν πιο γρήγορα στο πάρκο? […]
  • Η φθήνια της γνώμης!Αύγουστος 7, 2018 Η φθήνια της γνώμης! Η γνώμη είναι το πιο φθηνό πράγμα στον κόσμο.Ο καθένας μπορεί να έχει και από μια έτοιμη γνώμη σχεδόν για τα πάντα.   Ακόμα και για τον τετραγωνισμό του κύκλου να ρωτήσεις, ή […]
  • 4 + ένας μύθοι σχετικά με  την συμπεριφορά των σκύλων!Αύγουστος 7, 2018 4 + ένας μύθοι σχετικά με την συμπεριφορά των σκύλων! Οι παρακάτω, είναι μερικοί μόνο από τους μύθους που υπάρχουν σχετικά με την συμπεριφορά και την εκπαίδευση των σκύλων!   1 Με τον καιρό θα μάθει : Πολλοί άνθρωποι έχουν την […]