10 συμβουλές για το πως θα ζείτε καλύτερα με τον σκύλο σας

image

1 Βγάζετε τον σκύλο σας βόλτα. Το περπάτημα θα αυξήσει κατά πολύ το δέσιμο μεταξύ σας.

2 Φροντίστε να εκτονώνετε συχνά τον σκύλο σας. Ένας καλά εκτονωμένος σκύλος είναι πολύ πιο ήρεμος και συνεργάσιμος μέσα στο σπίτι.

3 Παίξτε μαζί του παιχνίδια δομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να κερδίζει, αυξάνοντας έτσι την αυτοπεποίθηση του.

4 Βάλτε ένα σωστό πρόγραμμα στην καθημερινότητα του. Ένας σκύλος που ξέρει τι να περιμένει και πότε, είναι πολύ πιο ισορροπημένος.

5 Εκπαιδεύστε τον σκύλο σας σε βασικές συμπεριφορές. Ένας εκπαιδευμένος σκύλος έχει πολύ πιο προβλέψιμες αντιδράσεις και μπορείτε να τον εμπιστεύεστε.

6 Κοινωνικοποιείστε τον σκύλο σας με οτιδήποτε συμπεριλαμβάνει η καθημερινότητα σας. Ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, άλλα ζώα, διαφορετικά μέρη κ.α, προκειμένου να τον βοηθήσετε να μπορεί να προσαρμοστεί σε μια σειρά από καθημερινές καταστάσεις.

7 Αποφύγετε πάρκα σκύλων που μέσα υπάρχουν σκυλιά που δεν γνωρίζετε.

8 Εάν δεν μπορείτε να ελέγξετε τον σκύλο σας μην τον αφήνετε χωρίς λουρί σε μη περιφραγμένα περιβάλλοντα. Είναι πολύ επικίνδυνο!!!!

9 Μην μαλώνετε τον σκύλο για πράγματα που κάνει ενώ δεν μπήκατε στη διαδικασία να του διδάξετε εσείς την συμπεριφορά που θέλετε να έχει.

10 Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με τον σκύλο σας, μην λαμβάνετε υπόψη σας αμφιβόλου προέλευσης συμβουλές από φίλους και συγγενείς, αλλά απευθυνθείτε σε κάποιον σοβαρό επαγγελματία. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη απ’ την αμάθεια.

Γιάννης Αδαμόπουλος 

K9doorways Εκπαίδευση σκύλων

www.k9doorways.gr

6934.277.791

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Πριν μαλώσεις τον σκύλο σου για κάτι σκέψου Αν…!Δεκέμβριος 11, 2015 Πριν μαλώσεις τον σκύλο σου για κάτι σκέψου Αν…! 1 Είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνει τι έπρεπε να κάνει! 2 Διέθεσες τον χρόνο να του διδάξεις την συμπεριφορά που θα ήθελες να έχει! 3 Καλύπτονται στον κατάλληλο βαθμό οι καθημερινές […]
  • Πως να αντιμετωπίσετε την υπερκινητικότητα!Απρίλιος 27, 2015 Πως να αντιμετωπίσετε την υπερκινητικότητα! Η υπερκινητικότητα στα σκυλιά μπορεί να είναι γενετική, να προκαλείται από έναν υπερκινητικό και αγχώδη ιδιοκτήτη, όπως επίσης να γίνεται ακόμα πιο έντονη σε έναν σκύλο μέσω συγκεκριμένων […]
  • Άγχος αποχωρισμούΜάιος 21, 2014 Άγχος αποχωρισμού Τι είναι: Το άγχος αποχωρισμού, είναι ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς. Παρατηρείται κυρίως σε σκυλιά που οι ιδιοκτήτες τους τα πήραν ως αδέσποτα, και σε σκυλιά με […]