5 τρόποι για έναν πιο ευτυχισμένο σκύλο!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η απαιτητική καθημερινότητα και η έλλειψη χρόνου δεν επηρεάζει μόνο εμάς τους ανθρώπους αλλά και τα σκυλιά. Έχετε σκεφτεί ποτέ αν ο σκύλος σας είναι πραγματικά ευτυχισμένος? Σε αντίθεση με τον άνθρωπο ο σκύλος χρειάζεται λιγότερα πράγματα για να είναι καλά και ικανοποιημένος. Παρακάτω θα δούμε μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή. Να έχετε δηλαδή, έναν πιο χαρούμενο υγιή και ευτυχισμένο σκύλο.

 

 

1 Σωματική άσκηση:

 

Όλα τα σκυλιά, ανάλογα με την ηλικία και τον χαρακτήρα τους χρειάζονται καθημερινή σωματική άσκηση, για να διοχετεύσουν εποικοδομητικά την ενέργεια τους. Με τον τρόπο αυτόν, είναι πιο ήρεμα μέσα στο σπίτι και εκδηλώνουν λιγότερες αγχώδεις συμπεριφορές. Η σωματική άσκηση του σκύλου, θα πρέπει να γίνεται με την παρουσία και την συμμετοχή την δική σας και στο κατάλληλο περιβάλλον.

 

2 Πνευματική άσκηση:

 

Εκτός από την σωματική άσκηση, τα σκυλιά έχουν ανάγκη και από το να εξασκούν το μυαλό τους. Το παιχνίδι μαζί τους και η εκπαίδευση, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους, μέσω των οποίων μπορείτε να ακονίσετε το μυαλό τους. Για τον σκύλο παιχνίδια σαν το nosework ή διάφορες ασκήσεις υπακοής και tricks , είναι στην πραγματικότητα μικροί στόχοι, που για να τους πετύχει πρέπει να βάλει το μυαλό του να δουλέψει.

 

 

3 Αυτοέλεγχος:

 

Ο αυτοέλεγχος είναι επίσης μια από τις βασικότερες δεξιότητες που μπορεί ένας σκύλος να αποκτήσει. Ένας σκύλος που δεν έχει μάθει να αυτοελέγχεται και δημιουργεί προβλήματα, βγαίνει στατιστικά πολύ λιγότερες βόλτες, γιατί τις μετατρέπει σε εφιάλτη για τον ιδιοκτήτη του, λαμβάνει μέρος σε πολύ λιγότερες καθημερινές δραστηριότητες και δεν αποτελεί ένα ενεργό μέλος της οικογένειας.

 

 

4 Συνέπεια:

 

Ο σκύλος, θέλει να γνωρίζει ακριβώς τι να περιμένει από την καθημερινότητα του και από εμάς. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε συνεπείς με τους κανόνες που θέτουμε και να τους τηρούμε. Από την στιγμή που επιτρέψουμε σε έναν σκύλο να μασήσει τα παλιά μας παπούτσια, δεν μπορούμε να απαιτήσουμε να καταλάβει τη διαφορά από τα καινούρια που προφανώς δεν θέλουμε να τα μασάει.

 

5 Δώστε του χρόνο να είναι σκύλος:

 

Κάθε σκύλος χρειάζεται χώρο και χρόνο για να είναι απλά ο εαυτός του. Για πολλά σκυλιά που ζούνε ειδικά σε μεγάλες πόλεις, κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολο, λόγω της έλλειψης ανοιχτών χώρων. Παρόλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό να μπείτε στον κόπο να βρείτε στην περιοχή σας κάποιον κατά προτίμηση περιφραγμένο χώρο στον οποίο ο σκύλος σας θα μπορέσει να τρέξει να παίξει και να ξεδώσει.

 

Αν χρειάζεστε βοήθεια και την κατάλληλη καθοδήγηση σε όλα τα παραπάνω, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Ηλικία και εκπαίδευση σκύλων…Μάρτιος 6, 2014 Ηλικία και εκπαίδευση σκύλων… Τον τελευταίο καιρό λαμβάνουμε αρκετά μηνύματα και ερωτήσεις σχετικά με το ποια ηλικία είναι η κατάλληλη για να ξεκινήσει ένα κουτάβι εκπαίδευση, όπως επίσης μέχρι ποια ηλικία μπορεί να […]
  • Πόσο καιρό χρειάζομαι για να γίνω εκπαιδευτής σκύλων?Σεπτέμβριος 27, 2017 Πόσο καιρό χρειάζομαι για να γίνω εκπαιδευτής σκύλων? Μια από τις συχνότερες ερωτήσεις που δέχομαι καθημερινά, έχει να κάνει με το πόσο καιρό, ή πόσα μαθήματα χρειάζεται κάποιος για να γίνει εκπαιδευτής σκύλων. Η αίσθηση που υπάρχει στους […]
  • Τα πλεονεκτήματα της κατ’οίκον εκπαίδευσης!Μάρτιος 12, 2015 Τα πλεονεκτήματα της κατ’οίκον εκπαίδευσης! Στην k9doorways παρέχουμε και κατ'οίκον εκπαίδευση. Ο όρος αυτός σημαίνει ότι η εκπαίδευση λαμβάνει μέρος πλησίον του χώρου διαμονής ιδιοκτήτη-σκύλου και όχι μόνο εντός σπιτιού. Ο […]