K9doorways, εκπαίδευση σκύλων Θεσσαλονίκη!

Για εμάς η εκπαίδευση ενός σκύλου είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλές εντολές!

 

Χωρίς να κατανοήσει ένας ιδιοκτήτης πως σκέφτεται και πως μαθαίνει ένας σκύλος, όπως και ποιες είναι οι βασικές του ανάγκες μέσα στην καθημερινότητα και πως πρέπει να καλύπτονται, απλούστατα δεν μπορεί να υπάρξει μια ποιοτική συμβίωση.

 

Για να μπορέσει ένας σκύλος να μάθει οτιδήποτε, θα πρέπει πρώτα το μυαλό του να βρίσκεται σε μια ήρεμη και δεκτική κατάσταση, έτσι ώστε να μπορέσει να καταλάβει αυτό που προσπαθούμε να του μάθουμε και βέβαια να μπορεί να συγκεντρωθεί.

 

Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μια προ εκπαιδευτική διαδικασία, κατά την οποία φροντίζουμε να καλύπτονται οι βασικές του ανάγκες, μαθαίνει να συνεργάζεται και να επικοινωνεί με τον χειριστή του, ξεκινώντας ταυτόχρονα να προσαρμόζεται ομαλά στην καθημερινή ζωή του σπιτιού!

 

 

Πως δουλεύουμε και τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση:

 

1 Αξιολόγηση: To Πρώτο βήμα είναι να γίνει μια πρώτη ΔΩΡΕΑΝ αξιολόγηση του σκύλου. Με τον τρόπο αυτόν, έχουμε την δυνατότητα να αξιολογήσουμε την συμπεριφορά του, τον χαρακτήρα του και τις ανάγκες του, έτσι ώστε να δομήσουμε το κατάλληλο εκπαιδευτικό πλάνο.Εξάλλου Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός.

 

 

2 Διαχείριση καθημερινότητας: Το δεύτερο βήμα, είναι να αποκτήσουν χειριστής και σκύλος, μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας. Απώτερος σκοπός μας, είναι μια καλύτερη καθημερινότητα και για τους δύο. Δίνουμε λοιπόν έμφαση στο να κατανοήσει ο ιδιοκτήτης πως σκέφτεται και πως μαθαίνει ένας σκύλος και πως πρέπει να είναι δομημένη η καθημερινότητα του.

 

3 Βασικές συμπεριφορές: Το τρίτο βήμα, από την στιγμή που ο σκύλος έχει αρχίσει να συνεργάζεται με τον χειριστή του και το μυαλό του έχει αποκτήσει την απαραίτητη δεκτικότητα για να μπορεί να μάθει, σκύλος και χειριστής διδάσκονται όλες τις βασικές συμπεριφορές που είναι απαραίτητες:

 

 

Περπάτημα με χαλαρό λουρί, Κάθισε – μείνε, Ξάπλα – μείνε, Έλα, Θέση!

 

4 Αντιμετώπιση προβληματικής συμπεριφοράς: Το τέταρτο βήμα είναι, να δουλέψουμε πάνω σε οποιοδήποτε πρόβλημα συμπεριφοράς αντιμετωπίζει ο σκύλος. Από την τουαλέτα , το γάβγισμα και την αγχωτική συμπεριφορά, μέχρι την επιθετικότητα.

 

 

5 Μικρά ομαδικά μαθήματα: Το πέμπτο και τελευταίο βήμα, έχει να κάνει με την συμμετοχή του σκύλου σε μικρά ομαδικά μαθήματα, προκειμένου να μάθει να ανταποκρίνεται ακόμη καλύτερα στην παρουσία άλλων σκύλων, κόσμου θορύβων και γενικότερα οτιδήποτε συμπεριλαμβάνει η σύγχρονη καθημερινότητα.

 

 

Γενικά χαρακτηριστικά των μαθημάτων εκπαίδευσης:

 

Εκπαίδευση στον χώρο σας, χωρίς μετακινήσεις από την μεριά σας.

Γίνονται πάντοτε με την παρουσία και την συμμετοχή την δική σας.

Η εκπαίδευση γίνεται σε 100 % πραγματικές συνθήκες.

Λαμβάνουμε πάντοτε υπόψη, τον σύγχρονο τρόπο ζωής και την έλλειψη χρόνου!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια πρώτη ΔΩΡΕΑΝ αξιολόγηση συμπεριφοράς, τηλεφωνικά ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας παρακάτω.

Τηλ. Επικοινωνίας : 6934.277.791

 

 

Βιογραφικά Εκπαιδευτών
john

Ιωάννης Αδαμόπουλος

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΚΥΛΩΝ

Ο Ιωάννης Αδαμόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Συμβουλευτική Ψυχολογία!

 

Η αγάπη του για τα σκυλιά ξεκίνησε όταν ακόμη ήταν πολύ μικρός, πράγμα που τον οδήγησε τελικά, να ακολουθήσει την επαγγελματική εκπαίδευση σκύλων. Για τον λόγο αυτό, ταξίδεψε μέχρι τις ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής αποφοιτώντας επιτυχώς από το παγκοσμίου φήμης National K-9 School For Dog Trainers στο Columbus του Ohio! Tην συγκεκριμένη σχολή έχουν έρθει για να την παρακολουθήσουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο, και από 38 διαφορετικές χώρες εκτός των Η.Π.Α.

 

Στη συνέχεια αναγνωρίζοντας την ανάγκη του να ακολουθείς τις εξελίξεις, η αγάπη του για τα σκυλιά τον φέρνει και πάλι στην Αμερική, αυτή την φορά για να αποφοιτήσει επιτυχώς από το επίσης παγκοσμίου φήμης Midwest Branch του No Limitation school, That’s my dog, στο Hazel Green του Wisconsin κάτω από την καθοδήγηση της μεγάλης δασκάλας Robin MacFarlane. H μεθοδολογία που χρησιμοποιεί η εν λόγω σχολή, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το μέλλον στην εκπαίδευση σκύλων! Χρησιμοποιώντας την έχουν εκπαιδευτεί σκυλιά τα οποία είχανε συστατικές επιστολές για ευθανασία, λόγω διαφόρων προβλημάτων συμπεριφοράς, όπως επίσης σκυλιά με προβλήματα ακοής και όρασης που η επικοινωνία μας μαζί τους θα ήταν χωρίς αυτήν από δύσκολη έως αδύνατη!

 

Μέσα στα χρόνια είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά, αλλά και να παρακολουθήσει σεμινάρια από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου σε Ευρώπη και Αμερική,  όπως ο Fred Hassen από το SitMeanSit , ο Ivan Balabanov και o Pat Nolan.

 

Σκοπός του παραμένει να βοηθάει διάφορους ιδιοκτήτες να ζουν καλύτερα με τα σκυλιά τους αποδεικνύοντας συνεχώς, ότι τα σκυλιά και γενικότερα τα ζώα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας.

 

Ο Ιωάννης Αδαμόπουλος είναι πιστοποιημένο  μέλος των παρακάτω οργανισμών και συλλόγων της ΙACP (International Association of Canine Professionals) και της NK9DTA (National K-9 Dog Trainers Association)