Πως αναπτύσσονται τα προβλήματα συμπεριφοράς στα σκυλιά!

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται, σχετικά με το πως δημιουργούνται και αναπτύσσονται τα προβλήματα συμπεριφοράς στα σκυλιά.

 

Το πρώτο πράγμα που είναι σημαντικό να καταλάβουμε, είναι ότι περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς ,δεν δημιουργούνται από τη μια στιγμή στην άλλη ,αλλά αναπτύσσονται σταδιακά.

 

 

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θεωρούν πολύ χαριτωμένο για ένα κουτάβι να πηδάει επάνω τους ζητώντας χάδια και συχνά παίζουν μαζί του με αυτόν τον τρόπο.

 

Το κουτάβι όμως δεν θα μείνει για πάντα κουτάβι και ειδικά αν πρόκειται για μια μεγαλόσωμη φυλή, κάποια στιγμή θα μεγαλώσει και δεν θα είναι πλέον το ίδιο ευχάριστο για τους ιδιοκτήτες ,να πηδάει επάνω τους παίζοντας, ένας σκύλος 25-30 κιλών.

 

Το πρόβλημα όμως τότε θα είναι, ότι ο σκύλος από μικρός έχει επιβραβευτεί πάρα πολλές φορές για την συμπεριφορά του αυτή, την θεωρεί αποδεκτή και έτσι συνεχίζει να πηδάει πάνω στους ιδιοκτήτες του, περιμένοντας χάδια η την συνέχεια του παιχνιδιού.

 

Ο καλύτερος τρόπος πρόληψης της ανάπτυξης προβλημάτων συμπεριφοράς, είναι κάθε ιδιοκτήτης να μάθει μερικά βασικά πράγματα για το πως σκέφτεται και πως μαθαίνει ένας σκύλος,τι είναι επιβράβευση και ποιος είναι ο ρόλος της, όπως επίσης και ποιες συμπεριφορές πρέπει να επιβραβεύει και ποιες όχι.

 

Με την κατάλληλη εκπαίδευση, μπορούν πολύ εύκολα να προληφθούν, ακόμα και τα πιο δύσκολα προβλήματα συμπεριφοράς με ελάχιστο κόπο!

 

Αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα τον σκύλο σας και να βελτιώσετε την συμπεριφορά του, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας! 

 

K9doorways Εκπαίδευση σκύλων : 
Θεσσαλονίκη: 6934277791
Αθήνα: 6985592559
Κρήτη: 6946665223

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ