Πως θα καταλάβετε ότι ο σκύλος σας χρειάζεται εκπαίδευση?

Πολλοί ιδιοκτήτες αναρωτιούνται αν θα πρέπει να απευθυνθούν σε κάποιον επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων και να συμμετέχουν μαζί με τον σκύλο τους σε κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης. Οι παρακάτω προτάσεις θα σας βοηθήσουν να διευκρινήσετε αν χρειάζεστε κάποιον επαγγελματία ή όχι.

αρχείο λήψης

Ο σκύλος σας χρειάζεται άμεσα εκπαίδευση όταν:

1 Όταν δεν μπορείτε να ελέγξετε το περπάτημα μαζί του κατά τη διάρκεια της βόλτας και σας τραβάει συνεχώς. Το συνεχές τράβηγμα με οποιοδήποτε κολάρο ή στηθόλουρο, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην τραχεία και στις μασχάλες του σκύλου αντίστοιχα.

2 Όταν δεν μπορείτε να κερδίσετε την προσοχή του σκύλου σας, οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί. Η καθημερινότητα είναι γεμάτη από κινδύνους και κάθε σκύλος πρέπει να στρέφει την προσοχή του στον ιδιοκτήτη του, όταν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

3 Όταν νιώθετε ότι ο σκύλος σας έχει απρόβλεπτες  συμπεριφορές τις οποίες δεν μπορείτε να ελέγξετε. Ένας προβλέψιμος στις αντιδράσεις του σκύλος, μπορεί να συμμετέχει σε μια σειρά από κοινωνικές δραστηριότητες μαζί με τον ιδιοκτήτη του και δεν μένει απομονωμένος.

4 Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα επιθετικότητας με ανθρώπους ή άλλα ζώα. Κάθε ιδιοκτήτης οφείλει να ελέγχει τον σκύλο του σε βαθμό που να μη γίνεται επικίνδυνος για το περιβάλλον του.

5 Όταν ο σκύλος δεν μπορεί να μείνει μόνος του στο σπίτι χωρίς να κάνει ζημιές και να καταστρέφει πράγματα.

6 Όταν ο σκύλος σας γαβγίζει ανεξέλεγκτα και δεν τηρεί τις ώρες κοινής ησυχίας.

7 Όταν ο σκύλος σας δεν έχει μάθει να πηγαίνει τουαλέτα έξω από το σπίτι ή στην πάνα του.

8 Όταν ο σκύλος σας δεν γνωρίζει βασικές συμπεριφορές όπως το έλα, το κάθισε ή το ξάπλα. Μαθαίνοντας στον σκύλο τις συμπεριφορές αυτές, μπορούμε πολύ πιο εύκολα να επικοινωνήσουμε μαζί του και να ελέγξουμε την συμπεριφορά του.

9 Όταν ο σκύλος αντιμετωπίζει προβλήματα συμπεριφοράς όπως υπερβολικό stress ,  άγχος αποχωρισμού, ή φοβίες.

10 Όταν θέλετε να κάνετε τον σκύλο σας πιο ενεργό μέλος της οικογένειας σας και να μάθετε πως να δομήσετε μια καλύτερη καθημερινότητα για εσάς και για εκείνον.

Στην K9doorways προσφέρουμε πάντοτε μια πρώτη ΔΩΡΕΑΝ αξιολόγηση για οποιοδήποτε πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Γιάννης Αδαμόπουλος

K9doorways Εκπαίδευση Σκύλων

Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Τηλ επικοινωνίας: 6934.277.791  

www.k9doorways.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Γίνε επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων | Αθήνα – Θεσσαλονίκη!Ιούνιος 19, 2017 Γίνε επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων | Αθήνα – Θεσσαλονίκη! Θέλεις να γίνεις επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων? Να αμείβεσαι κάνοντας ένα επάγγελμα που πραγματικά αγαπάς και ταυτόχρονα να βοηθήσεις στην καλύτερη συμβίωση ανθρώπων και […]
  • Πώς να προστατεύσετε τον σκύλο σας από την ΘερμοπληξίαΙούνιος 27, 2014 Πώς να προστατεύσετε τον σκύλο σας από την Θερμοπληξία   Η υπερβολική έκθεση του σκύλου στον καυτό ήλιο και στην ζέστη, μπορεί να γίνει επιζήμια για την υγεία του. Τα σκυλιά υποφέρουν από την ζέστη όπως και εμείς. Ειδικότερα σε μια […]
  • Προεκπαίδευση ΚουταβιώνΑπρίλιος 19, 2013 Προεκπαίδευση Κουταβιών Οι πρώτες 7-16 εβδομάδες της ζωής του κουταβιού είναι αδιαμφισβήτητα οι σημαντικότερες της ζωής του! Είναι αυτές στις οποίες μπαίνουν οι βάσεις για την σωστή μελλοντική του ανάπτυξη! Στο […]