Προγράμματα εκπαίδευσης σκύλων

ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Μάθετε έξυπνους και αποτελεσματικούς τρόπους που θα βελτιώσουν άμεσα την σχέση σας και την καθημερινή σας συμβίωση με τον σκύλο σας. Τα μαθήματα φροντίζουμε να έχουν σεμιναριακό χαρακτήρα και αποσκοπούν στο να αποκτήσει ο κάθε ιδιοκτήτης μια όσο το δυνατόν σφαιρικότερη αντίληψη γύρω από θέματα της ζωής, της καθημερινότητας, της εκπαίδευσης, της διατροφής και των γενικότερων αναγκών του σκύλου.

 

 Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

– Ποιες είναι οι βασικές ανάγκες ενός σκύλου και πως καλύπτονται.
– Πόσο σημαντικό είναι το πρόγραμμα στη ζωή του σκύλου και από τι αποτελείται.
– Εκμάθηση βασικών συμπεριφορών όπως μαζί, κάθισε, ξάπλα, μείνε, θέση, έλα
– Τράβηγμα στο λουρί
– Σωστή συμπεριφορά στο σπίτι
– Πώς να θέτετε όρια και κανόνες χωρίς την παραμικρή χρήση βίας.
– Πώς να δομήσετε μια καλύτερη καθημερινότητα για εσάς και το σκυλί σας.
– Πώς να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά προβλήματα όπως γαύγισμα, καταστροφές , υπερκινητικότητα  κ.α
– N.I.L.I.F

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ

 

Οι πρώτες 7-16 εβδομάδες της ζωής του κουταβιού είναι αδιαμφισβήτητα οι σημαντικότερες της ζωής του! Είναι αυτές οι οποίες βάζουν τις βάσεις για την μετέπειτα εξέλιξη του! Στο διάστημα αυτό μπορούμε πιο εύκολα από κάθε άλλη περίοδο της ζωής του να διαπλάσουμε τον χαρακτήρα του όπως εμείς θέλουμε, όπως επίσης να προλάβουμε και να σταματήσουμε ανεπιθύμητες συμπεριφορές! Κατά την διάρκεια του προγράμματος καλύπτονται:

 

PuppyTraining

 

 Κατά τη διάρκεια του προγράμματοσ καλύπτονται:

 

  • Ζητήματα τουαλέτας
  • Καταστροφές στο σπίτι
  • Crate training
  • Ανεπιθύμητο δάγκωμα του κουταβιού
  • Αρχικά στάδια απλών συμπεριφορών υπακοής (εδώ, κάθισε, τράβηγμα στο λουρί)
  • Προετοιμασία επίσκεψης στον κτηνίατρο
  • Ζητήματα φροντίδας και περιποίησης κουταβιών
  • Σταδιακή και προστατευμένη έκθεση του κουταβιού σε (ήχους, διαφορετικά μέρη ανθρώπους, παιδιά, σκυλιά, άλλα ζώα, αντικείμενα και επιφάνειες)!
  • Ασκήσεις αυτοπεποίθησης

 

 

 

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

 

Είναι η διαδικασία κατά την οποία δουλεύουμε πάνω σε συγκεκριμένες ανεπιθύμητες συμπεριφορές, που για ποικίλους λόγους ένας σκύλος έχει αποκτήσει, προκειμένου να ελαττωθούν είτε να εξαλειφθούν.

 

 

dog-destructive-chewing

 

  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 

– Υπερβολικό γάβγισμα

– Καταστροφές στο σπίτι

– Πήδημα σε ανθρώπους

– Υπερκινητικότητα

– Επιθετικότητα σε ανθρώπους/ άλλα ζώα

– Προβλήματα μετακινήσεως με το αυτοκίνητο

– Άγχος αποχωρισμού

 

 

ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΥΠΑΚΟΗ

 

Αποτελεί συνέχεια του προγράμματος βασικής εκπαίδευσης  και περιλαμβάνει όλες τις συμπεριφορές του βασικού προγράμματος Μαζί, κάθισε, Ξάπλα, Μείνε, Θέση , Έλα,  χωρίς λουρί.

 

 

 

 

 

 

WATCH DOG TRAINING

 

Το πρόγραμμα Watch dog training είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να εκπαιδεύσει κάποιος έναν σκύλο προστασίας. Κατά την εκπαίδευση ο σκύλος μαθαίνει να βγαίνει μπροστά στον επίδοξο κακοποιό, να δείχνει δόντια, να γρυλίζει και να γαυγίζει, αποτρέποντας έτσι την οποιαδήποτε περαιτέρω εμπλοκή.

 

Η εκπαίδευση αυτή, γίνεται μέσω διαφόρων ασκήσεων αυτοπεποίθησης του σκύλου και δεν γίνεται η παραμικρή χρήση βίας. Ακόμη, ο σκύλος δείχνει την όποια επιθετικότητα ΜΟΝΟ μετά από εντολή του χειριστή, μειώνοντας έτσι δραματικά τις πιθανότητες να συμβεί κάποιο ατύχημα.

 

Σε περίπτωση που χρειαστεί, ο σκύλος μπορεί να μάθει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να ειδοποιεί και να αποτρέπει ανθρώπους που πλησιάζουν την πόρτα του σπιτιού ή της αυλής.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για το παραπάνω πρόγραμμα, αποτελεί η εκπαίδευση του σκύλου στην βασική υπακοή.

 

Έρευνες της αμερικανικής αστυνομίας έχουν δείξει, ότι το 90% των επίδοξων ληστών θα επέλεγαν διαφορετικό στόχο, στην θέα ενός σκύλου εκπαιδευμένου στo παραπάνω πρόγραμμα.

 

 

 

 

NOSEWORK

 

Το Nose Work είναι ένα καινούριο σπορ απευθυνόμενο σε σκυλιά. O σκύλος μαθαίνει να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τη μύτη του, να βρίσκει διάφορες οσμές, και να υποδεικνύει στον χειριστή του που βρίσκονται. Το συγκεκριμένο σπορ αποτελεί μια πολύ ευχάριστη διαδικασία για ιδιοκτήτες, σκύλους και κουτάβια, προσφέροντας μια σειρά από πλεονεκτήματα. Το nosework έχει εμπνευστεί από την εκπαίδευση σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών και εκρηκτικών ουσιών, αντικαθιστώντας τις ουσίες αυτές, με νόμιμες ουσίες, όπως ρίγανη, κανέλα κ.α. Στο nosework μπορούν να εκπαιδευτούν όλα σχεδόν τα σκυλιά, ανεξαρτήτως ηλικίας, επιπέδου υπακοής , ή προσωπικότητας.

 

Πλεονεκτήματα :
• Βοηθάει στην εκτόνωση του σκύλου
• Δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό
• Μπορεί να γίνει οπουδήποτε
• Δεν απαιτεί ιδιαίτερα μεγάλο χώρο
• Αυξάνει την αυτοπεποίθηση του σκύλου
• Προσφέρει ταυτόχρονη σωματική και πνευματική άσκηση
• Όλα τα σκυλιά μπορούν να συμμετέχουν
• Αυξάνει το δέσιμο ιδιοκτήτη και σκύλου
• Δεν απαιτεί κανενός είδους υπακοή

 

K-9 Nosework Hellas
Αθήνα – Θεσσαλονίκη

 

 

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 

 

 

Σκύλοι βοηθοί για άτομα με ειδικές ανάγκες δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις προηγμένες χώρες του εξωτερικού, λύνοντας πολλά προβλήματα της καθημερινότητας και βοηθώντας στη ανάκτηση της ανεξαρτησίας πολλών ατόμων με κινητικά προβλήματα.

 

00000000

 

Περιλαμβάνει:  -Επαναφορά διαφόρων πεσμένων αντικειμένων όπως κλειδιά, πιστωτικές κάρτες, κέρματα, χαρτονομίσματα, άνοιγμα πορτών, μεταφορά πραγμάτων και οτιδήποτε άλλο βασισμένο στην στις ανάγκες σας.