Συμβουλές σκύλων σε ανθρώπους | 6 μαθήματα ζωής απ’ τα σκυλιά!

Δεν μαθαίνουνε μόνο τα σκυλιά απο εμάς τους ανθρώπους, αλλά και εμείς από αυτά. Αν τα παρατηρήσεις και ζήσεις μαζί τους, ίσως διαπιστώσεις ότι έχουν να σου μάθουν περισσότερα πράγματα για τη ζωή, από ότι εσύ σε εκείνα.

 

1 Τα σκυλιά ζουν για την στιγμή : Σε αντίθεση με εμάς τους ανθρώπους που κουβαλάμε συνεχώς το παρελθόν και αγωνιούμε για το μέλλον, τα σκυλιά ζουν και χαίρονται την κάθε στιγμή. Είναι πραγματικά εκεί, χωρίς να σκέφτονται τι συνέβη μέχρι χθες ή τι θα γίνει αύριο, με αποτέλεσμα περισσότερο να ζουν, παρά να σκέφτονται.

 

 

2 Δεν κρατάνε κακίες : Είναι πλάσματα που συγχωρούν τα ανθρώπινα λάθη μας και δεν μας τα κρατάνε. Δεν θα μας κρατήσουν κακία επειδή οι δουλειές μας δεν μας επέτρεψαν να βγούμε μαζί τους την μεγάλη βόλτα που περίμεναν, ούτε επειδή καθυστερήσαμε λίγο το φαγητό τους.

 

3 Αποδέχονται τον εαυτό τους: Τα σκυλιά αποδέχονται τον εαυτό τους έτσι ακριβώς όπως είναι και χαίρονται με αυτό που είναι. Εξελίσσονται και μαθαίνουν μέσα από τις εμπειρίες τους στον δικό μας ανθρώπινο κόσμο και δεν μετράνε την αξία ούτε την δική τους ούτε των άλλων με ψευδαισθήσεις όπως την κοινωνική καταξίωση και τα λεφτά.

 

4 Είναι πιστά: Ο σκύλος σου θα είναι πάντα εκεί για σένα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της ζωής του. Θα σε υποδέχεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάθε μέρα και δε θα σε προδώσει ούτε θα σε παρατήσει ποτέ!

 

5 Δένονται μ’αυτούς που αγαπάνε: Τα σκυλιά δένονται με αυτούς που αγαπάνε ,χωρίς δεύτερες σκέψεις και ένα εκατομμύριο προϋποθέσεις. Για να δεθούν μαζί σου δεν χρειάζεται να έχεις καταφέρει κάτι μεγάλο στη ζωή, δεν εντυπωσιάζονται από φανταχτερά σπίτια και γρήγορα αυτοκίνητα ούτε τα νοιάζει τι δουλειά κάνεις και αν αύριο θα έχεις λεφτά για να τους προσφέρεις αυτά που θέλουν!

 

6 Ζούνε με απλότητα: Τέλος, τα σκυλιά ζούνε απλά και αρκούνται στα λίγα και σημαντικά. Η λίστα με τα πράγματα που χρειάζονται για να είναι ευτυχισμένα, περιορίζεται σε απλά πράγματα, όπως νερό, φαγητό, στέγη, ανθρώπους που να τα αγαπάνε και ελεύθερο χρόνο για να παίζουν. Σύγκρινε την αντίστοιχη ανθρώπινη λίστα πραγμάτων, κοιτώντας τον κόσμο γύρω σου!

 

Γιάννης Αδαμόπουλος 

K9doorways! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Πώς να προστατεύσετε τον σκύλο σας από την ΘερμοπληξίαΙούνιος 27, 2014 Πώς να προστατεύσετε τον σκύλο σας από την Θερμοπληξία   Η υπερβολική έκθεση του σκύλου στον καυτό ήλιο και στην ζέστη, μπορεί να γίνει επιζήμια για την υγεία του. Τα σκυλιά υποφέρουν από την ζέστη όπως και εμείς. Ειδικότερα σε μια […]
  • Πριν μαλώσεις τον σκύλο σου για κάτι σκέψου Αν…!Δεκέμβριος 11, 2015 Πριν μαλώσεις τον σκύλο σου για κάτι σκέψου Αν…! 1 Είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνει τι έπρεπε να κάνει! 2 Διέθεσες τον χρόνο να του διδάξεις την συμπεριφορά που θα ήθελες να έχει! 3 Καλύπτονται στον κατάλληλο βαθμό οι καθημερινές […]
  • 7 Κανόνες χειρισμούΑπρίλιος 28, 2014 7 Κανόνες χειρισμού 1 Μην ξεχνάτε να επιβραβεύετε τον σκύλο, όταν επιδεικνύει σωστή συμπεριφορά. 2 Μην διορθώνετε τον σκύλο για κάτι, αν δεν είστε 1000% σίγουροι ότι έχει καταλάβει τι του ζητάτε να […]