Τέσσερα πράγματα που θα αλλάξουν για πάντα την σχέση σας με τον σκύλο σας!

1 Δομήστε μια σωστή καθημερινότητα. Τα σκυλιά είναι πλάσματα της συνήθειας και χρειάζονται μέσα στην καθημερινότητα να ξέρουνε τι να περιμένουνε.

Μια σωστή καθημερινότητα πρέπει να συμπεριλαμβάνει ιδανικά 3 βόλτες την ημέρα και άσκηση του σκύλου, προκειμένου να ξοδεύει την ενέργεια του με αποδεκτό απο εσάς τρόπο και όχι μέσω ανεπιθύμητων συμπεριφορών μέσα στο σπίτι.

Dog show in Morro Bay, 10 May 2009. Best of Bay Pooch Pageant Sponsored by Fidelity National Title Company and hosted by Jenny Brantlee. $5 donation per pooch proceeds for benefit of the very successful Mutt Mitt program for Morro Bay and nearby area's parks and beaches. The Mutt Program is run by Sandra and Curt Beebe - and is one of the most successful and impactful volunteer efforts in the area. Photo by Michael "Mike" L. Baird, mike [at} mikebaird d o t com, flickr.bairdphotos.com; Canon 1D Mark III, 70-200mm f/2.8 IS, handheld.

2 Κατανοήστε την έννοια της επιβράβευσης και επιβραβεύετε τον σκύλο σας ΜΟΝΟ όταν συμπεριφέρεται με τον σωστό τρόπο. Επιβράβευση δεν είναι μόνο η λιχουδιά η το μπαλάκι.

Επιβράβευση μπορεί να θεωρηθεί οτιδήποτε αρέσει στον σκύλο και προσπαθεί να το κερδίσει μέσω της συμπεριφοράς του!

Για παράδειγμα, μην ανοίξετε την πόρτα για την προγραμματισμένη σας βόλτα, αν ο σκύλος σας με το που σας είδε να παίρνετε στα χέρια σας το λουρί, αρχίσει να πηδάει επάνω σας απο την ανυπομονησία του.
Αν το κάνετε, απλά θα μάθει ότι η ανυπομονησία αυτή, τον οδηγεί πιο γρήγορα στη βόλτα και θα την εκφράζει όλο και πιο συχνά.

3 Μάθετε να του μιλάτε στην γλώσσα του. Ο σκύλος σας δεν μπορεί να καταλάβει καμία απο τις λέξεις ή τις προτάσεις που του λέτε, αν πρώτα δεν μπείτε στην διαδικασία να του διδάξετε αυτά που θέλετε σε μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας!

4 Εκπαιδεύστε τον. Η εκπαίδευση θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα. Θα μάθετε να επικοινωνείτε αποτελεσματικά μαζί του και θα αποκτήσετε έναν πιο ελεύθερο, πιο ασφαλή και πιο καλά προσαρμοσμένο σκύλο στην καθημερινότητα και την ζωή σας!

K9doorways Dog training :

Θεσσαλονίκη : 6934.277.791

Αθήνα : 6985.59.25.59

Κρήτη :6946.66.52.23

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ