Άκης Τσιαντής

Για πολλά χρόνια η ενασχόλησή μου με το κομμάτι του σκύλου ήταν άτακτη. Όταν κατάλαβα πως πρέπει να μάθω μεθοδικά, για να πράξω αποτελεσματικά, ξεκίνησε η έρευνα στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης σκύλου. Μίλησα με αρκετούς επαγγελματίες του χώρου αλλά αυτός που με εξέπληξε από τις πρώτες κιόλας κουβέντες στο τηλέφωνο ήταν ο κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος. Η ικανότητά του να απαντάει με ευθύτητα και να παραμένει ολοκληρωτικά στο ζητούμενο, είναι κάτι που δυστυχώς λείπει από πολλούς ανθρώπους. Έτσι πήρα την απόφαση πως αυτός είναι ο καταλληλότερος για να μου μεταδώσει την γνώση και την μεθοδολογία που έψαχνα. Στο κομμάτι της μάθησης είναι τόσο συγκεντρωτικός που αρκετές φορές πίστευα πως απέναντί μου έχω έναν υπολογιστή και όχι άνθρωπο. Ο τρόπος που προσεγγίζει άνθρωπο και σκύλο, η επικοινωνία που χτίζει με τα σκυλιά και η συμπεριφορά του απέναντί τους είναι αξιοζήλευτη. Τα μαθήματα έχουν δομή, καλύπτουν μια αρκετά μεγάλη γκάμα πάνω στην εκπαίδευση και την συμπεριφορά των σκύλων, συνδέονται και πάντα έχουν σαν γνώμονα την καλή μεταχείριση του σκύλου και το άμεσο αποτέλεσμα.

 

Σε ένα από τα τελευταία μαθήματα, εξέφρασα στον κ. Αδαμόπουλο τον προβληματισμό μου σχετικά με την ετοιμότητά μου για να αναλάβω πελάτη. Αυτός με καθησύχασε λέγοντάς μου πως σύντομα θα καταλάβω πως πλέον ξέρω ακριβώς πως να αντιμετωπίσω ακόμα και μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση. Στο πρώτο μου κιόλας μάθημα ( προβληματική συμπεριφορά ) ένιωσα σίγουρος. Γνώριζα τι κάνω, γιατί το κάνω και φυσικά το που θέλω να φτάσω με αυτό που κάνω.

 

Ένα ρητό λέει “ Η γνώση χωρίς πρακτική είναι άχρηστη, αλλά η πρακτική χωρίς γνώση είναι επικίνδυνη” και αυτό ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα από τον κ. Ιωάννη Αδαμόπουλο.

 

Ένας άξιος επαγγελματίας που αποτελεί υπόδειγμα για την εκπαίδευση κυναγωγών.