Τι προσωπικότητα έχει ο σκύλος σου ?

Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλιά, έχουν το καθένα τον δικό τους χαρακτήρα και την δική τους προσωπικότητα. Οι παρακάτω σύντομες περιγραφές των διάφορων προσωπικοτήτων σκύλων, θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε περισσότερα πράγματα για τον χαρακτήρα του δικού σας σκύλου.

 

Έχετε υπόψη σας, ότι κανένας σχεδόν σκύλος δεν ανήκει εξολοκλήρου σε έναν τύπο προσωπικότητας, αλλά έχει πιθανότητα και χαρακτηριστικά από άλλες κατηγορίες.

 

1 O ανεξάρτητος: Στα ανεξάρτητα σκυλιά αρέσει να κάνουνε τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο και ρυθμό. Τους αρέσει η ησυχία και περισσότερο θέλουν να παρατηρούν την οικογενειακή καθημερινότητα παρά να συμμετέχουν. Χρειάζονται αρκετό χρόνο αλλά και χώρο για να προσαρμοστούν και δεν τους αρέσει να τα πιέζουν για χάδια και παιχνίδια.

 

2 Ο σίγουρος: Τα σκυλιά αυτά έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Η αυτοπεποίθηση τους φαίνεται από την γλώσσα του σώματός τους και παίρνουν συχνά την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν ένα παιχνίδι, όπως επίσης και να αγνοήσουν επιδεικτικά τους κανόνες του, όταν το βαρεθούνε. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό τους, είναι ότι προσαρμόζονται εύκολα σε καινούρια περιβάλλοντα και καταστάσεις .

 

3 Ο χαρούμενος: Τα σκυλιά αυτά είναι μόνιμα μέσα στην τρελή χαρά. Τους αρέσουν πολύ τα χάδια και θέλουν συνέχεια παρέα. Θα τρέξουν να γνωρίσουν και να χαιρετίσουν οποιονδήποτε επισκέπτη, ακόμη και άγνωστο και πιθανόν να του δώσουν το μπαλάκι τους για να ξεκινήσουν να παίζουν.

 

4 Ο ντροπαλός / διστακτικός: Είναι ο σκύλος που δεν εμπιστεύεται εύκολα ανθρώπους και καταστάσεις. Τα σκυλιά αυτά χρειάζονται τον χρόνο τους για να προσαρμοστούν σε οτιδήποτε καινούριο και μπορεί να τρομάζουν εύκολα με άγνωστους ειδικά θορύβους, ή απότομες κινήσεις.

 

5 Ο προσαρμοστικός: Τα προσαρμοστικά σκυλιά είναι τα σκυλιά που όλοι θα ήθελαν ή θα ευχόντουσαν να έχουν. Δεν φαίνεται να παίρνουνε τα πράγματα πολύ στα σοβαρά και σου δίνουν την αίσθηση ότι θέλουν να ρουφήξουν κάθε δευτερόλεπτο ζωής. Είναι υπάκουα, δεν είναι πολύ ζωηρά και συνήθως χρειάζεται μόνο μια φορά να τους πεις κάτι για να το ακολουθήσουν.

 

6 Ο επιθετικός: Ο σκύλος αυτός θεωρεί συνήθως τον εαυτό του τον κυρίαρχο του σπιτιού ή της οικογένειας. Του αρέσει να επιβάλει του κανόνες του και είναι έτοιμος να βγάλει δόντια ή ακόμα και να δαγκώσει αν νιώσει ότι αμφισβητείται ή δεν γίνεται αυτό που θέλει την ώρα που θέλει.

 

Κάθε σκύλος λοιπόν είναι διαφορετικός, έχει τις δικές του ανάγκες και χρειάζεται διαφορετική εκπαιδευτική προσέγγιση, έτσι ώστε να προσαρμοστεί ομαλά στην καθημερινή ζωή του σπιτιού. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, ότι όλα τα σκυλιά ανεξαρτήτως χαρακτήρα μπορούν να βελτιώσουν την συμπεριφορά τους και να εκπαιδευτούν, αποκτώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής!

 

Αν χρειάζεστε βοήθεια και θέλετε να βελτιώσετε την συμπεριφορά του σκύλου σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ